ΤΟΥΡΚΙΑ: Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς - 270 χρόνια φυλάκιση στους 32 που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς - 270 χρόνια φυλάκιση στους 32 που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

Ποινή φυλάκισης 270 ετών αποφάσισε το τουρκικό εφετείο για τους 32 πρώην στρατιωτικούς που προσπάθησαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Μαρμαρίδα να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Το δικαστήριο αποφάσισε 15 φορές ισόβια κάθειρξη για τον καθένα και έτσι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 270 ετών. Ωστόσο για άλλους πέντε αποφασίστηκε λόγω καλής συμπεριφοράς να μειωθεί η ποινή τους κατά το 1/6.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζημιά σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, απειλή και προσβολή του Προέδρου τη Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE