ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Στην μοίρα της αφέθηκε γυναίκα με νοητική δυσκολία – Κοιμάται στους δρόμους της Λευκωσίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην μοίρα της αφέθηκε γυναίκα με νοητική δυσκολία – Κοιμάται στους δρόμους της Λευκωσίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Λευκωσίας η εικόνα μιας γυναίκας που βρέθηκε ξαπλωμένη σε πεζοδρόμιο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση της ομάδας του ‘Facebook’ «Πεζόδρομοι Κέντρου Λευκωσίας / Nicosia Center Pedestrian Streets» η συγκεκριμένη κοπέλα έχει μεγάλη νοητική δυσκολία, ενώ σημειώνεται πως κανονικά διαμένει στη Λεμεσό.

Εψές το βράδυ εντοπίσαμε στην οδό Αρσινόης την Μαρία Αρμίκ Ακοπιάν. Η Μαρία καθόταν μόνη στο δάπεδο μιάς στοάς, χωρίς να ξέρει τί να κάνει, λόγω του ότι έχει μεγάλη νοητική δυσκολία. Δεν είναι η πρώτη φορά που την εντοπίζουμε στην περιοχή των πεζόδρομων της Λευκωσίας μας, ενώ κανονικά διαμένει στη Λεμεσό. Πέρσι την είχαμε βρει, εμφανώς κακοποιημένη, να κοιμάται στην είσοδο μιάς πολυκατοικίας στην οδό Περικλέους της περιοχής μας. Στην τέταρτη φωτογραφία παρουσιάζεται όπως την είχαμε εντοπίσει πέρσι (μέρος της φωτογραφίας είναι θολωμένο για ευνόητους λόγους). Οι εικόνες είναι σκληρές, αλλά χρειάζεται όλοι να ευαισθητοποιηθούν. Δεν μπορούμε να αφήνουμε συνανθρώπους μας σε τέτοια κατάσταση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Αστυνομικούς του Κεντρικού Σταθμού Λευκωσίας (Λυκαβηττός) που βοήθησαν τη Μαρία και έμειναν μαζί της και αφού της πήραμε φαγητό την βοήθησαν να φάει και να συνέλθει, μέχρι τη στιγμή που την παρέλαβαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Η Μαρία δεν έφθασε στη Λευκωσία μόνη της, όπου έμεινε κάποιες ημέρες στο δρόμο μέχρι τη στιγμή που την εντοπίσαμε. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας γνωρίζουν την κατάσταση της και τις λεπτομέρειες της και δεν έχουν κάνει τίποτα αποτελεσματικό μέχρι σήμερα. Η Μαρία δεν μπορεί να συνεννοηθεί κανονικά, χρειάζεται φροντίδα. Είναι πολύ πιθανό να την κακομεταχειρίζεται συγγενικό της πρόσωπο που την έχει υπό την ευθύνη (φροντίδα) του, αφού με μιά έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι κάθε μερικούς μήνες δηλώνεται ως "ελλείπον πρόσωπο" και εντοπίζεται σε τόπους εκτός της πόλης όπου κανονικά διαμένει.

Σίγουρα η περίπτωση της Μαρίας δεν είναι μοναδική. Καλούμε όλους τους αρμόδιους, ειδικά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους αμέσως! Δεν μπορεί και δεν γίνεται να επαναληφθεί αυτό που έπαθε μιά συνάνθρωπός μας που έχει ανάγκη συνεχή φροντίδα και στήριξη, δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε τόσες φορές στο παρελθόν!

Στις τελευταίες τρεις φωτογραφίες (λήφθηκαν όλες τους τελευταίους έξι μήνες), είναι συνανθρώποι μας που αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο δρόμο (Πλατεία Σολωμού, οδός Βουλγαροκτόνου, Πλατεία Ελευθερίας). Πήραμε και στους τρεις φαγητό όταν τους βρήκαμε, ενώ καλέσαμε και ασθενοφόρο γιατί δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση...

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top