ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως κατανέμονται τα κρούσματα ανά επαρχία σήμερα (15/6)

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως κατανέμονται τα κρούσματα ανά επαρχία  σήμερα (15/6)

Χαμηλά το ποσοστό θετικότητας στα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα (15/6) εντοπίστηκαν 64 (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73,311.Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 374.

Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 35,729 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 5,788 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 29,941 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 64 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 12 κρούσματα από 248 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 4 κρούσματα από 2,899 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 7 κρούσματα από 1,706 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 5 κρούσματα από 505 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1 κρούσμα από 430 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 35 κρούσματα από 29,622 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 319 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Ποσοστό θετικότητας

Λευκωσία

9,788

12

0,12%

Λεμεσός

5,956

12

0,20%

Λάρνακα

2,696

1

0,04%

Πάφος

2,968

2

0,07%

Αμμόχωστος

2,006

4

0,20%

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

256

0

 

Λεμεσός

343

0

 

Λάρνακα

346

0

 

Αμμόχωστος

17

0

 

Βιομηχανική Περιοχή Εργατών

287

1

 

Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου

235

1

 

Εκπαίδευση

4,687

2

 

Ειδικά Σχολεία

37

0

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE