ΚΟΣΜΟΣ

Την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, επανέλαβε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, επανέλαβε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Την πάγια θέση του Καΐρου για την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, επανέλαβε χθες ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ σε συνάντησή του με τη Λίβυα ομόλογό του Νάζλα Μανγκούς. 

Η Αίγυπτος ζητά την έξοδο μισθοφόρων και όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη χωρίς καμία καθυστέρηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι. 

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών όπου η κ. Μανγκούς χαρακτήρισε τις σχέσεις Αιγύπτου-Λιβύης «ξεχωριστές σε όλα τα επίπεδα», προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην υποστήριξη της Αιγύπτου για σταθερότητα στη Λιβύη. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άφιξη μιας αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στη Λιβύη για την επαναλειτουργία της αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου της χώρας στη Βεγγάζη. 
 
Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξη της Αιγύπτου προς την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.  
 
Η κ. Μανγκούς χαιρέτισε το ρόλο της Αιγύπτου στην επιτυχία του διαλόγου της Λιβύης για τον τερματισμό των διχασμών και επιτυγχάνοντας εκεχειρία αλλά και στηρίζοντας τη σταθερότητα στη βορειοαφρικανική χώρα.  

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top