ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Ελλάδα ξεκινά φέτος από 1η μέχρι 11 Ιουλίου η πορεία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Από την Ελλάδα ξεκινά φέτος από 1η μέχρι 11 Ιουλίου η πορεία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών με στόχο «να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού».

 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού αναφέρεται ότι «από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, οι μοτοσικλετιστές θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου. Στη συνέχεια η ομάδα μοτοσικλετιστών θα γίνει ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη και στην Αθήνα».
 
Προστίθεται ότι «στο οδοιπορικό που φέρει ομώνυμο τίτλο, η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη» αφού «η μνήμη τρέχει ξανά: Από τη Θράκη στην Κερύνεια, από την Μακεδονία στην Αχαιών Ακτή».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top