ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ρωσία εντοπίσθηκε κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα+

Στην Ρωσία εντοπίσθηκε κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα+

Στην Ρωσία εντοπίσθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής του νέου κορωνοϊού Δέλτα+ σε μια γυναίκα, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.


"Θέλω να διευκρινίσω ότι το στέλεχος αυτό του ιού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και ελέγξαμε λεπτομερώς την πληροφορία. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, και στην πραγματικότητα πρόκειται για την παραλλαγή Δέλτα+... Η γυναίκα πέρασε την νόσο σε ήπια μορφή και στην περίπτωση αυτή όλα τέλειωσαν ευνοϊκά", δήλωσε η Ποπόβα στην συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ποπόβα επέστησε στην προσοχή, στο πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί σήμερα η μαζική ανοσία σε συνθήκες εκθετικής μετάδοσης των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι συνήθως γνωστή ως ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού.

Το Πανινδικό Ινστιτούτο ιατρικών ερευνών είχε ανακοινώσει, ότι η παραλλαγή αυτή του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και εκείνους που είχαν εμβολιασθεί στην Ινδία με τα εμβόλια Covaxin και Covishield. Η παραλλαγή Δέλτα+ θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική.

Στο μεταξύ, στην Ρωσία υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται περισσότεροι από 620 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν νοσήσει από την νόσο Covid-19 ή παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

"Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα 182.000 κρεβάτια, 151.000 ασθενείς νοσηλεύονται. Γενικά υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 626.000 άνθρωποι", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Ο Μουράσκα προσέθεσε ότι η πιο τεταμένη κατάσταση με την νοσηρότητα λόγω κορωνοϊού παρατηρείται στην Μόσχα , την περιοχή της Μόσχας, στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιασθεί, υπερβαίνει το 40%, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σ` αυτήν την ηλικιακή ομάδα, καθώς όπως είπε "οι εισαγωγές για νοσηλεία ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας και οι σοβαρές επιπλοκές σε όσους έχουν εμβολιασθεί και νοσούν σε ήπια μορφή, στην πραγματικότητα έχουν εξαλειφθεί".

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι συνολικά στην χώρα έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα, με την πρώτη δόση, περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι, όπως και ότι 32 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν διανεμηθεί σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα προμηθεύονται σε ημερήσια βάση εμβόλια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top