ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Αρακαπά – Πότε αναμένεται η αποκατάσταση του ηλεκτρισμού

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Αρακαπά – Πότε αναμένεται η αποκατάσταση του ηλεκτρισμού

Αντιμέτωποι με την εικόνα του μαύρου τοπίου βρίσκονται σήμερα (05/07) οι κάτοικοι της κοινότητας Αρακαπά, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τις πληγές τους κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αναγεννηθεί η κοινότητα μέσα από τις φλόγες.

Το δύσκολο αυτό έργο περιγράφει ο Κοινοτάρχης του Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου στο ΡΙΚ, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», αναφέροντας πως χθες βράδυ οι περισσότεροι κάτοικοι των κοινοτήτων επέστρεψαν, ενώ σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

«Επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, έχουμε μόνο μία πολυμελή οικογένεια που πηγαινοέρχεται στη Λεμεσό τα βράδια για να κοιμηθούν και επιστρέφουν το πρωί», τόνισε ο Κύριος Βασιλείου.

Επισημαίνοντας τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι, ο κοινοτάρχης του Αρακαπά, κάνει λόγο τόσο για την υδροδότηση όσο και για το ρεύμα για το οποίο συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού βρίσκονται στο σημείο.  Όπως ανέφερε, το ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι την Πέμπτη.

«Το πρόβλημα της υδροδότησης έχει λυθεί εκτός μερικά απομακρυσμένα σπίτια των οποίων έχουν καεί οι αγωγοί που μεταφέρουν το νερό. Εντός της ημέρας θα διορθωθούν για να έχουν και αυτά τα σπίτια υδροδότηση», είπε συγκεκριμένα.

«Για το ηλεκτρικό ρεύμα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επί ποδός και μέχρι την Πέμπτη ευελπιστούμε να έχουμε ηλεκτροδότηση όλης της κοινότητας», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τη λειτουργεία της κοινότητας, μέχρι στιγμής, λειτουργεί με γεννήτρια την οποία εγκατέστησαν στον πυρήνα της περιοχής, με αποτέλεσμα ορισμένα σπίτια που βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top