ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι ενωμένοι - Εισφορές προς ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Όλοι ενωμένοι - Εισφορές προς ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις με εισφορές και άλλη στήριξη προς τους πυρόπληκτους από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου.
 

Εισφορά δέκα χιλιάδων προσέφερε ο Δήμος Λάρνακας για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας από την πρώτη στιγμή της φονικής πυρκαγιάς βρέθηκε δίπλα στο Κράτος και στους πληγέντες προσφέροντας, με κάθε δυνατό τρόπο, βοήθεια για κάλυψη μέρος των έκτακτων αναγκών. Ο απολογισμός της καταστροφής είναι ανυπολόγιστος και ακόμα πιο τραγικός αφού χάθηκαν 4 συνάνθρωποι μας».
 
Προστίθεται ότι «ως ελάχιστη στήριξη προς τους πυρόπληκτους ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε όπως προσφέρει το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όσοι από τους συνδημότες μας θέλουν να προσφέρουν οικονομική στήριξη μπορούν να το πράξουν καταβάλλοντας ό,τι επιθυμεί ο καθένας σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ειδικά το Κράτος στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου:
 
Αριθμός Λογαριασμού: 6001027
IBAN: CY 42 0010 0001 0000 0000 0600 1027

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, η ΕΥ ανακοίνωσε σήμερα την προσφορά δωρεάς για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών της πυρκαγιάς, καθώς και την παράλληλη διεξαγωγή εράνου ανάμεσα στο προσωπικό της για εθελοντική προσφορά.

Η διάθεση της εταιρικής δωρεάς και της εθελοντικής προσφοράς του προσωπικού της ΕΥ Κύπρου θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.
 
Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού μέσα στα πλαίσια της συνεισφοράς της προς την κοινωνία και την εκκλησία, αποφάσισε όπως συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για ανοικοδόμηση των καταστροφών από την πρόσφατη πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού, προχωρώντας στην πλήρη ανακαίνιση της μικρής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο χωριό Επταγώνια.
 
Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ανταποκρινόμενος στην επιτακτική ανάγκη ανακούφισης των ανθρώπων και των οικογενειών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, δηλώνει «παρών» και θα στηρίξει την προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων και των πληγεισών περιοχών με εισφορά ύψους €20.000, η οποία θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό  που ανοίχτηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 

Το Κολέγιο CDA προσφέρει δεκαέξι υποτροφίες για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Πρόκειται για τέσσερις υποτροφίες σε κάθε παράρτημα του Κολεγίου σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. 

Συγκεκριμένα δύο υποτροφίες σε κάθε πόλη για μαθητές που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές στις κοινότητες Συκόπετρας, Αρακαπά, Επταγώνειας, Οδού, Μελίνης, Ακαπνού, Οράς, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς (με δικαιολογητικό που να πιστοποιεί την ταχυδρομική διεύθυνση). 

Καθώς και δύο υποτροφίες σε κάθε πόλη για ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ή τις οικογένειές τους (*συγγένειας πρώτου βαθμού) και ανήκουν στο δυναμικό του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, των Επαρχιακών Διοικήσεων Λεμεσού και Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς και των Κοινοτικών Συμβουλίων των περιοχών που έχουν πληγεί (με βεβαίωση από αρμόδια αρχή που να πιστοποιεί εργασία τις εν λόγω ημερομηνίες). 

Όπως αναφέρεται οι υποψήφιοι πρέπει να είναι δικαιούχοι της κρατικής φοιτητικής χορηγίας και δεν ισχύει για υφιστάμενους φοιτητές. Δηλώσεις ενδιαφέροντος στο τηλ 7777 0232 μέχρι 31/08/2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top