Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
BUSINESS NEWS

Λειτουργός Λογιστηρίου

Λειτουργός Λογιστηρίου

Το τμήμα του λογιστηρίου έχει χάσει τον αρχικό τυπικό ρόλο του και βρίσκεται πλέον, σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα τμήματα ενός οργανισμού, κάνοντας την εργασία στο τμήμα να είναι σε ζήτηση, είτε ως λογιστής είτε ως βοηθός λογιστή.

Κύρια αρμοδιότητα για τις θέσεις εργασίας στο λογιστήριο, είναι η εύρεση τρόπων για τη μείωση δαπανών παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας. Η ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων και η συλλογή των πληρωμών, αποτελούν εξίσου βασικά καθήκοντα της εργασίας στο λογιστήριο. Ταυτόχρονα, άλλες αρμοδιότητες ενός λογιστή περιλαμβάνουν:

Καθήκοντα

1. Καθημερινή καταχώρηση και έλεγχος παραστατικών
2. Παρακολούθηση Τραπεζικών Κινήσεων
3. Παρακολούθηση Λογιστικής Αποθήκης
4. Συμφωνία Πελατών – Προμηθευτών
5. Μηνιαία έκδοση αποτελεσμάτων προς ενημέρωση των Υπευθύνων
6. Διερεύνηση για τυχόν προβλήματα στις εργασίες της εταιρείας και προσπάθεια επίλυσής τους σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείαςΠροβλέψεις Απασχόλησης της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού


Απαιτήσεις

1. Απόφοιτοι προγράμματος Λογιστικής
2. Άριστη γνώση Αγγλικών.
3. Γνώσεις Η/Υ (Microsoft Windows, Word, Excel)
4. Γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας
5. Ευχάριστος, ευγενικός και εργατικός χαρακτήραςΕνδεικτικοί Τομείς Απασχόλησης Λειτουργών Λογιστηρίου βάση της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού

 

Προοπτικές

Οι προοπτικές για τη ζήτηση λογιστών στο μέλλον φαίνονται θετικές, λόγω των εξελίξεων στην αγορά εργασίας. Οι αποδοχές των λογιστών διαφέρουν ανάλογα με την ειδίκευση και την εργασιακή εμπειρία. Ο λογιστής μπορεί να εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες, τραπεζικούς οργανισμούς καθώς και σε επιχειρήσεις του δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μπορεί να εργαστεί επίσης και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αρκετές φορές οι λογιστές ιδρύουν δικές τους εταιρείες και αναλαμβάνουν τα λογιστικά για πολλές μικρές εταιρείες ή ιδιώτες. Συχνά επίσης, ορισμένοι λογιστές που εργάζονται ως μισθωτοί σε εταιρείες, μπορούν να έχουν και δικό τους φοροτεχνικό γραφείο. Σήμερα, το επάγγελμα του λογιστή έχει διευρύνει τις αρμοδιότητές του, όντας σε συνεχή επαφή με τα υπόλοιπα εταιρικά τμήματα. Οι λογιστές πρέπει να κατέχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις της κάθε περιόδου. Για επιτυχημένη καριέρα στο λογιστήριο, πιστοποιήσεις όπως ACA, ACCA, CIMA, CIFPA (κάποιες για senior θέσεις), παίζουν σημαντικό ρόλο. Η εργασία στον λογιστικό κλάδο παραμένει δημοφιλής και περιζήτητη.

Περιβάλλον
Η εργασία του λογιστή είναι αρκετά τυποποιημένη. Την περίοδο προετοιμασίας των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και στις περιπτώσεις που πρέπει να συνταχθεί ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, εργάζεται συνήθως περισσότερες ώρες και πολλές φορές κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους. Οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση εξαρτώνται από το μέγεθος και το επίπεδο οργάνωσης της επιχείρησης. Όταν ο λογιστής εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χρειάζεται να συναντιέται με τους πελάτες στον τόπο εργασίας τους και γι' αυτό είναι δυνατόν να υπάρχουν μετακινήσεις εντός πόλεως. Οι επισκέψεις επίσης στις εφορίες ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης για την κατάθεση των δηλώσεων είναι συχνές.

Τι είναι το e-Soft
To e-Soft είναι το κορυφαίο λογισμικό λογιστικής, το οποίο συνδυάζει πολυδιάστατες συναλλαγές, διαχείριση πιστωτικού ελέγχου, πρότυπα συναλλαγών, προϋπολογισμό, ανάλυση κόστους-κέντρου, εκθέσεις ΦΠΑ και πολλές άλλες λειτουργίες σε ένα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον.

O Ανδρέας Τζιάμπος στο American College

Γιατί να σπουδάσεις στο American College
1. Αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών

2. Δυνατότητα ετήσιας φοιτητική χορηγία μέχρι €3.420

3. Προσιτά δίδακτρα με ευκολίες πληρωμής

4. Ξεκάθαρη χρέωση από την αρχή

5. Προετοιμασία για εξετάσεις LCCI Elementary - Higher

6. Εκμάθηση λογισμικών e-Soft και Premiere Payroll

7. Προσοντούχοι καθηγητές με πολύχρονη εργασιακή πείρα

8. Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια και διαλέξεις

9. Βραδινά μαθήματα

10. Ενεργό γραφείο καριέρας με υποστήριξη και για τους απόφοιτους

11. Ελληνική Γλώσσα Διδασκαλίας

12. Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης

13. Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+


Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την ιστοσελίδα www.ac.ac.cy ή επικοινώνησε στο 22368013.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top