ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά COVID – 19 μελετούν πολλές χώρες, ενώ αυξάνεται η εξάπλωση του στελέχους Δέλτα

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά COVID – 19 μελετούν πολλές χώρες, ενώ αυξάνεται η εξάπλωση του στελέχους Δέλτα

Νέα περιοριστικά μέτρα μελετούν πολλές χώρες μεταξύ των οποίων Ισραήλ και Νότια Κορέα, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται, παγκοσμίως, την στιγμή που παράλληλα καταβάλλουν προσπάθειες να σταματήσουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην κοινότητα.

Ακόμη 18 θάνατοι και 1.456 κρούσματα στην Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.456 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.741.781, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 18 ασθενών με την Covid-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 91.337 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

38.949 νέα κρούσματα στην Ινδία

Η Ινδία ανέφερε σήμερα 542 νέους θανάτους από την COVID-19, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει καταγραφεί στους 412.531 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ανέφερε επίσης 38.949 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 31 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Άλλοι 1.548 θάνατοι, σχεδόν 52.000 κρούσματα στην Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.548 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 52.789 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 538.942 νεκρούς επί συνόλου 19.262.518 μολύνσεων. Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ακόμη 233 θάνατοι, σχεδόν 13.000 κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 233 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 12.821 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα.

Κατά τα δεδομένα του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 235.740 νεκρούς επί συνόλου 2.629.648 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει όμως πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι πολύ υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ένα ακόμη ρεκόρ με 9.692 κρούσματα, ανακοίνωσε η Ταϊλάνδη
Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ένα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με 9.692 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η χώρα πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 67 νέοι θάνατοι ασθενών με την Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα έχει φθάσει τους 3.099 νεκρούς μέχρι εδώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.907.

16 νέα κρούσματα μόλυνσης από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα στις Φιλιππίνες
Οι Φιλιππίνες ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, με ένα νεκρό από την COVID-19.

Από τα 16 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν να έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, τα 11 ιχνηλατήθηκαν ως περιστατικά τοπικής μετάδοσης, όπως δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε.

Ένας άνθρωπος πέθανε αφού είχε μεταφερθεί ταχύτατα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μανίλα, στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια υφυπουργό.

Πέντε από τα θετικά περιστατικά αναφέρονται σε Φιλιππινέζους που επέστρεψαν από τις Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Κατάρ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχές στις Φιλιππίνες έχουν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να σταματήσουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην κοινότητα, αφού προκάλεσε μία έξαρση των μολύνσεων στην περιοχή.

Το στέλεχος Δέλτα εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, ενώ θεωρείται ως ο κύριος παράγοντας μετάδοσης του ιού σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.

Επιπλέον μέτρα περιορισμού στις συναθροίσεις ατόμων αναμένονται στη Νότια Κορέα
Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή επιπλέον περιορισμών στις ιδιωτικές συναθροίσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 1.536 νέες μολύνσεις του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Νότια Κορέα, για μήνες ένα παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας της Covid-19 καθώς διατηρούσε υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων, με τεστ, ιχνηλάτηση και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του ιού.

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις να εναρμονίσουν τα όρια του αριθμού των ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται σε λιγότερα από τέσσερα άτομα για να αποφευχθεί η σύγχυση στη μη μητροπολιτική περιοχή, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, μετά την επιβολή ενός ημι-lockdown στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

"Αν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, τονίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να περιορίσουμε περαιτέρω τον αριθμό των συγκεντρώσεων μετά τις 6 το απόγευμα εκτός της μητροπολιτικής περιοχής", είπε σήμερα ο Κιμ Μπου-κιουμ σε μια κυβερνητική σύσκεψη, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι συνολικές λοιμώξεις στη χώρα των 52 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχονται πλέον σε 175.046 και 2.051 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση του Ισραήλ για να αναχαιτιστεί η πανδημία

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει νέους περιορισμούς ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνουν ο πρωθυπουργός και τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών -και το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση- οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Όλοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα, εκτός αν τρώνε ή πίνουν.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα και για τους μη εμβολιασμένους κατοίκους που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα διαρκεί πλέον μόνο επτά ημέρες, αντί για δέκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τεστ και θα βγει αρνητικό. Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, μια εκστρατεία εμβολιασμού.

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί δύο δόσεις του εμβολίου σε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους (55%) και στο 85% του ενήλικου πληθυσμού. Έτσι ξανάνοιξαν οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εμπορικά καταστήματα ενώ μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε λιγότερα από 100 ημερησίως, από 10.000 που ήταν στην κορύφωση της πανδημίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο τα κρούσματα αυξάνονται και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 600, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίπου 200 την ημέρα.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κάλεσε του Ισραηλινούς να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τα ταξίδια. Προέτρεψε επίσης τους εφήβους ηλικίας 12-16 ετών να εμβολιαστούν.

ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top