Στο Μπακού η Γενική Διευθύντρια Υπ. Παιδείας για το 3o Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στο Μπακού η Γενική Διευθύντρια Υπ. Παιδείας για το 3o Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού συμμετείχε στο 3o Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τις 18 μέχρι τις 19 Μαΐου 2015.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το Φόρουμ, το οποίο είχε ως θέμα τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Culture and sustainable development in the post-2015 development agenda), “εστίασε στις προκλήσεις που αναφύονται σε σχέση με θέματα ασφάλειας, διαθρησκευτικού διαλόγου και ενίσχυσης των σχέσεων του Πολιτισμού με την Παιδεία”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι  εισηγήσεις της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με το θέμα αυτό αναφέρονταν στη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει ο Πολιτισμός σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και σε θέματα επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων, ιδιαίτερα μάλιστα στο πλαίσιο της μετά το 2015 Αναπτυξιακής Ατζέντας”. 

Στις εισηγήσεις της κ. Παντελάκη περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, “θέματα διατύπωσης ξεκάθαρης πολιτιστικής πολιτικής με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι να συσχετίζουν τα ζητήματα ανάπτυξης με τα ζητήματα πολιτισμού, έτσι ώστε να προωθείται η αμοιβαία κατανόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE