ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί Παγκύπρια - Αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί Παγκύπρια - Αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Σε ορισμένες περιοχές ωστόσο, λόγω διεξαγωγής εργασιών ενδεχομένως να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση της κυκλοφορία. 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, από τη Δευτέρα 12/7/2021 μέχρι την Παρασκευή 30/7/2021 μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:30 θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης αντανακλαστικών πρισμάτων στο στηθαίο ασφαλείας της κεντρικής νησίδας του δρόμου, στο τμήμα από την έξοδο Κολοσσίου μέχρι την Πέτρα του Ρωμιού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 1000μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή και η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λευκωσία, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Λεμεσού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, από τη Δευτέρα 14/6/2021 μέχρι την Παρασκευή 18/8/2021, από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ. το πρωί της επομένης, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι κλειστές σε τμήματα μήκους 1000μ., περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται διαμέσου των λεωφόρων Λεμεσού, Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ και Κωνσταντινουπόλεως προς τη λεωφόρο Τσερίου.

Επίσης στη Λευκωσία, στη λεωφόρο Μακαρίου, από τη συμβολή των φώτων της λεωφόρου Κέννεντυ μέχρι και τη συμβολή με τα φώτα τροχαίας της οδού Εθνικής Φρουράς, το Σάββατο 24/7/2021 και ώρα 05:00 το πρωί μέχρι τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας 26/7/2021, θα είναι κλειστές όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας λόγω εργασιών αντικατάστασης αγωγών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης προτρέπονται να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Αρμενίας για τη μετάβαση στον προορισμό τους ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λεμεσό προτρέπονται να χρησιμοποιούν την οδό Καρπενησίου. Οι οδηγοί από τη λεωφόρο Κέννεντυ δυτικά προς ανατολικά παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν επίσης την οδό Καρπενησίου για το κέντρο της πόλης ενώ για πορεία προς Λεμεσό να χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Στασίνου. Επίσης η οδός Εθνικής Φρουράς θα είναι κλειστή εξολοκλήρου γι’ αυτό και παρακαλούνται οι οδηγοί από την οδό Καλλιπόλεως να χρησιμοποιούν τις πιο πάνω παρακάμψεις για μετάβαση στον προορισμό τους.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00–17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης "STOP & GO".

Στην επαρχία Λεμεσού, στο δρόμο Αγίου Αθανασίου-Μαθηκολώνης, την περίοδο 20/7/2021 – 13/8/2021, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:30, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής τοιχίων από ιδιωτική Εργοληπτική Εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021-23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 27/05/2021-30/07/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 07:00-16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 650 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού επίσης, την περίοδο 21/06/2021–13/08/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από την «Δεξαμενή Χοιροκοιτίας» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 850 μέτρα περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με την χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού-Λευκωσίας, ​παρά τον κόμβο Μονής, συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής/ τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ, από ιδιωτική εταιρεία. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30/7/2021 και θα διεξάγονται από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία σε μήκος 120μ. περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη νότια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top