ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Safepass παντού, χωρίς εξαιρέσεις - Σφίγγει ο κλοιός για τους μη εμβολιασμένους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Safepass παντού, χωρίς εξαιρέσεις - Σφίγγει ο κλοιός για τους μη εμβολιασμένους

Συσκέψεις επί συσκέψεων και εισηγήσεις επί εισηγήσεων προηγήθηκαν της εβδομάδας μέχρι να καταλήξουμε στην αυριανή σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα επικυρώσει και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας. 

Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε δεν παρέχει την ευελιξία του παρελθόντος αφού η οικονομία της χώρας μας ενδέχεται να δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα σε περίπτωση που αποφασιστεί να επανέλθουν περιορισμοί ή αυστηρότερα μέτρα (όπως η μερική ή πλήρης αναστολή λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων, επαναφορά μηνυμάτων για κατ'εξαίρεση μετακίνηση στο 8998, απαγόρευση κυκλοφορίας). 

Ως εκ τούτου η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας δύναται να αντιμετωπιστεί με διαφορετικής φύσης μέτρα με τη φόρμουλα να βρίσκεται μεταξύ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της προστασίας λειτουργίας όλων των οικονομικών τομέων. Παρά το γεγονός πως αναμένεται ακόμη η νέα έκτακτη σύσκεψη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας (με σκοπό την παροχή νέας λίστας εισηγήσεων ενόψει του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου) μερικές αποφάσεις πρέπει να θεωρούνται... τελεσίδικες. 

Το Safepass αναμένεται να πάρει νέα... 'προαγωγή' αφού όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η προσκόμιση του γίνεται αναγκαστική παντού. Με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα, θεωρείται υποχρεωτική η παρουσίαση του σε χώρους συγχρωτισμού -και εσωτερικούς και εξωτερικούς- στους οποίους βρίσκονται πέραν των 20 ατόμων. Αυτό αναμένεται να αλλάξει αφού ο αριθμός 20 αναμένεται να μειωθεί κατά πολύ και με αυτό τον τρόπο θα υπάγονται στον κανονισμό πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. 

Πέραν αυτού, και σύμφωνα με την πληροφόρηση του ThemaOnline το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αφορά τον εμβολιασμό παιδιών νεαρότερων ηλικιών. Όπως μας αναφέρθηκε μία εκ των σημαντικότερων εισηγήσεων θα αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών από 12 ετών και άνω σε πρώτη φάση. Κάτι που έχει ήδη προχωρήσει και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό στην ‘απόκρουση’ του τέταρτου κύματος που απειλεί ανοιχτά τη χώρα μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top