ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα ειδική γραμμή 1420 – Επιστράτευση των προσωπικών γιατρών και τα Σαββατοκύριακα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα ειδική γραμμή 1420 – Επιστράτευση των προσωπικών γιατρών και τα Σαββατοκύριακα

Η αυξημένη ανάγκη των πολιτών που νοσούν με κορωνοϊό καθώς και το τέταρτο κύμα πανδημίας που βιώνει η χώρα, οδήγησαν το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να έρθουν σε συμφωνία για τη δημιουργία κέντρων έκτακτης φροντίδας υγείας αλλά και τη στελέχωση τηλεφωνικού κέντρου από προσωπικούς γιατρούς, οι οποίοι θα εξυπηρετούν άμεσα ασθενείς και τα Σαββατοκύριακα.

Η Διευθύντρια ΟΑΥ, Έφη Καμίτση, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», εξηγώντας πως θα λειτουργούν τα δύο προγράμματα που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που παρουσιάζεται.

«Ήρθαμε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας λόγω της αυξημένης ανάγκης που υπάρχει με την πορεία της πανδημίας ώστε να δημιουργηθούν δύο προγράμματα», είπε η κυρία Καμίτση.

«Το πρώτο είναι η τηλεφωνική υποστήριξη που θα παρέχουν οι προσωπικοί γιατροί σε θετικά κρούσματα τα Σαββατοκύριακα, θα καλεί ο κόσμος σε μια ειδική γραμμή στο 1420 όταν δεν βρίσκει τον δικό του προσωπικό γιατρό για να του δώσει οδηγίες για το πως να χειριστεί το θέμα covid και αναλόγως να χρειάζεται θα καλούν ασθενοφόρο», πρόσθεσε.

«Το δεύτερο πρόγραμμα είναι ότι θα επανδρώσουμε κέντρα έκτακτων περιστατικών έξω από τα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία θα επανδρωθούν με γιατρούς του ΓΕΣΥ για να εξυπηρετούν τα περιστατικά που δεν είναι επείγοντα»

Οι προσωπικοί γιατροί για ενήλικες και παιδιά θα παρέχουν τηλεφωνική υποστήριξη όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, οι οποίοι θα δουλεύουν με βάρδιες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ ώστε ο κόσμος να εξυπηρετείται άμεσα.

Όσο αφορά τα κέντρα έκτακτης φροντίδας υγείας θα λειτουργούν δίπλα από τα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ ανά επαρχία και θα παρέχουν υπηρεσίες σε περιστατικά κατηγοριών 4 και 5 (ελαφρά περιστατικά).

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top