ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Al Jazeera - Ιδού το ΒΙΝΤΕΟ: Ξέπλυμα στην Premier League και αναμάσημα για την Κύπρο -ΒΙΝΤΕΟ

Al Jazeera - Ιδού το ΒΙΝΤΕΟ: Ξέπλυμα στην Premier League και αναμάσημα για την Κύπρο -ΒΙΝΤΕΟ

Με την ονομασία «The Men Who Sell Football» το νέο βίντεο έχει στο επίκεντρο την Premier League, το διασημότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο, και «ξεδιπλώνει» άγνωστες και σκοτεινές πτυχές του, σχετικά με τη χρηματοδότηση του αλλά και το ξέπλυμα χρημάτων.

Οι δημοσιογράφοι του αραβικού δικτύου, παριστάνουν τους εκπροσώπους ενός Κινέζου με καταδίκες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, που μάλιστα, φτάνουν μια ανάσα από το να εξαγοράσουν την Ντέρμπι Κάουντι, μια ιστορική ομάδα του Νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τους κανονισμούς του Αγγλικού ποδοσφαίρου, απαγορεύεται η αγορά ομάδας σε όποιον έχει καταδικαστεί με ποινή άνω των 12 μηνών.

Οι υπό κάλυψη, λοιπόν, ρεπόρτερ του Αl Jazeera, συναντούν τον Κρίστοφερ Σάμουελσον, που περιγράφεται ως «ο ιδανικός άνθρωπος του παρασκηνίου», και του τονίζουν πως το άτομο που εκπροσωπούν, ο κύριος «Χ», καταδικάστηκε εν αγνοία του σε επτά χρόνια φυλάκιση και μετέφερε λαθραία τα χρήματά του εκτός Κίνας, μέσω ενός καζίνου στο Μακάο, τονίζοντας του παράλληλα, πως θέλει να αγοράσει ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Μάλιστα, ο Σάμουελσον, δεν... συγκινείται από το γεγονός πως έχει καταδικαστεί ο κύριος «Χ», όπως τον αποκαλούν, και τους εγγυάται πως θα εγκριθεί αυτός τον οποίο εκπροσωπούν από την EFL (Εnglish Football League). «Έχω μια ιδέα για το πώς μπορούμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να νικήσουμε την EFL. Μπορώ να πιέσω τη Football League. Θα το διαχειριστούμε, απλώς θα επινοήσουμε κάτι», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, τους παίρνει στην Ντέρμπι και τους φέρνει σε επαφή με τον Μελ Μόρις, ιδιοκτήτη της ομάδας, όπου διαπραγματεύονται την αγορά του κλαμπ αλλά και του γηπέδου έναντι 99 εκ. λιρών.

Προχωρώντας, στο «κόλπο» μπαίνει και ένας πρώην ντετέκτιβ της Scotland Yard, συνεργάτης του Σάμουελσον, εν ονόματι, Κέιθ Χάντερ, ο οποίος τον βοηθά στις... δουλειές του.

Εκεί, οι δύο τους, διαβεβαιώνουν τους πελάτες του κύριου «Χ», ότι μπορούν να τον βοηθήσουν να πάρει νέο διαβατήριο και ταυτότητα, έτσι ώστε, να εξαπατήσουν τις Αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές. «Το κάναμε πολλές, πολλές φορές για άλλους που, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι βρίσκονται σε χειρότερη θέση από το αφεντικό σας», υπογραμμίζει ο πρώην ντετέκτιβ της Scotland Yard, και εδώ μπαίνει στο «παιχνίδι» η Κύπρος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top