ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Διαβατήριο το Safepass, φόβοι για τη νέα μετάλλαξη - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Διαβατήριο το Safepass, φόβοι για τη νέα μετάλλαξη - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν τα ημερήσια περιστατικά σύμφωνα με τη χθεσινή (Τρίτη 10 Αυγούστου) του Υπουργείου Υγείας, αφού εντοπίστηκαν άλλα 573 πολίτες θετικοί στον κορωνοιό.

Μάλιστα το χθεσινό δείγμα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο αφού πραγματοποιήθηκαν 62.555 τεστ παγκύπρια ενώ την ίδια ώρα 3 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον ιό, μεταξύ των οποίων και γυναίκα ηλικίας 37 ετών.

Όσον αφορά τα νοσηλευτήρια παρατηρήθηκε μερική αποσυμφόρηση αφού αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 263 ασθενείς εκ των οποίων οι 87 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. Το ανησυχητικό είναι πως 50 εξ’αυτών βρίσκονται διασωληνομένοι και 35 σε ΜΑΦ.

Τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν ως έχουν με το Safepass να αποτελεί… ‘Ευαγγέλιο’ αφού η χρήση του εντείνεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα που θεωρείται απαραίτητο για την παρουσία -σχεδόν- σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Παρατηρείται μια σχετική αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού για εμβολιασμό όμως την ίδια ώρα αρκετά υψηλό φαίνεται να είναι το ποσοστό των συμπολιτών μας που προτιμούν τα rapid test επί πληρωμή για να μείνουν εκτός της εμβολιαστικής κάλυψης.

Αυτό που θεωρείται εξόχως σημαντικό είναι να αυξηθεί -γύρω στο 82%- η κάλυψη πριν το πέρας του καλοκαιριού και παράλληλα να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση με κρούσματα και νοσηλείες ούτως ώστε να θωρακιστεί κατάλληλα η κοινότητα ενόψει φθινοπώρου.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει νέα έξαρση με την αλλαγή του καιρού ενώ στο προσκήνιο του νέου κύματος θα τεθεί η νέα μετάλλαξη (Λάμδα) που παρουσιάζεται ακόμη πιο επιθετική. Τα δεδομένα στην παρούσα στιγμή θεωρούνται ενθαρρυντικά αφού παρά τις νοσηλείες, το σύστημα υγείας δείχνει να ανταποκρίνεται για άλλη μια φορά παρά τις δυσκολίες όμως δεν αποκλείεται η καθημερινότητα μας με την πάροδο του καλοκαιριού να αλλάξει.

Παρατηρώντας και το μοτίβο άλλων χωρών δε μπορεί να αποκλειστεί ενδεχόμενη επαναφορά μέτρων και περιορισμών σε περίπτωση που τα νοσηλευτήρια δεχτούν εκ νέου ασύμμετρες πιέσεις. Θεωρείται πάντως απομακρυσμένη η επιστροφή σε καθολικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας αφού η εμβολιαστική κάλυψη θα βρίσκεται σε σημείο που δε θα παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα δόση εμβολιασμού με σκοπό την αύξηση των αντισωμάτων αρχής γενομένης από ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top