ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: Ελπίδα όλων το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενόψει των απευθείας διαπραγματεύσεων

Ιωνάς Νικολάου: Ελπίδα όλων το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενόψει των απευθείας διαπραγματεύσεων

Επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και «ελπίδα όλων είναι το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενόψει των απευθείας διαπραγματεύσεων, να μετουσιωθεί αυτή τη φορά σε έμπρακτες κινήσεις κάμψης της τουρκικής αδιαλλαξίας» ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός μιλούσε στην κηδεία του στρατιώτη Κώστα Κώστα (Χατζηγιάννη) τα λείψανα του οποίου ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA. Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «εργαζόμαστε για μια λύση που οι μόνες εγγυήσεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει, θα είναι αυτές της συνδημιουργίας, της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας. Εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας δίκαιης και ολοκληρωτικής συμφωνίας, που θα αποκαθιστά τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων, που θα επανορθώνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη συνταγματική και εδαφική διάρρηξη, που παράνομα και με τη βία των όπλων προκάλεσε στο νησί η Τουρκία».

Αφού ανέφερε ότι «η Κύπρος του σήμερα, δεν είναι αυτή που οραματιστήκαμε, δεν είναι αυτή για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι εθνομάρτυρες του ‘74» ο Υπουργός είπε πως «οι θυσίες και οι αγώνες τους, παραμένουν ακόμα εκκωφαντικά αδικαίωτοι. Στα κατεχόμενα έχουν συντελεστεί και συνεχίζονται η εθνοκάθαρση και ο εποικισμός, ο σφετερισμός και η παράνομη εκμετάλλευση των περιουσιών μας, η υβριστική βεβήλωση της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τραγικότερη ίσως πτυχή, αποτελεί όμως το γεγονός, ότι το δράμα πολλών άλλων συγγενών αγνοουμένων, εξακολουθεί να συνεχίζεται».

Ο κ. Νικολάου κάλεσε όλους «υπό το βάρος που δημιουργεί η επαίσχυντη παρουσία χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από εδώ που βρισκόμαστε σήμερα» να σταθούμε  με περίσκεψη και να προσμετρήσουμε «τις ιστορικές μας ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, οι οποίες δεν αφήνουν το περιθώριο, και δεν επιτρέπουν τη διάψευση των προσδοκιών του πολύπαθου λαού μας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς που μεγαλώνει σε μια πατρίδα ακρωτηριασμένη, σε μια πατρίδα που δεν τους επιτρέπει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων τους» δικαιώματα είπε που «για τον υπόλοιπο κόσμο θεωρούνται αυτονόητα και αναφαίρετα. Για την επανόρθωση αυτών των δικαιωμάτων θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Σημείωσε ακόμα ότι «στις δύσκολες μέρες που έπονται, προσευχόμαστε στον Ύψιστο να φωτίζει το δρόμο μας η συναίσθηση του χρέους και της αποστολής. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη, έναντι στις απελθούσες και κυρίως στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου, γενεές, την επιβίωση των οποίων στο τόπο των προγόνων τους, οφείλουμε και μπορούμε να διασφαλίσουμε».

Ενώπιον των λειψάνων των ηρώων μας, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης «συμφιλιωμένοι με το παρελθόν μας και μονιασμένοι για το μέλλον μας, ανανεώνουμε τη δέσμευση ότι παραμένουμε αμετάθετα πιστοί στην επίτευξη του υπέρτατου αυτού εθνικού μας στόχου. Αυτή είναι η οφειλή μας και αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη δικαίωση των αγώνων και της θυσίας τους» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top