ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν πάνε Λευκωσία οι απεργοί στο λιμάνι, αναμένουν τον ΓΔ Υπουργείου Μεταφορών

Δεν πάνε Λευκωσία οι απεργοί στο λιμάνι, αναμένουν τον ΓΔ Υπουργείου Μεταφορών

Την απόφαση όπως συνεχίσουν την απεργία τους έξω από το λιμάνι Λεμεσού, εν αναμονή της καθόδου του ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών, έλαβαν το πρωί οι εργαζόμενοι της DP World Limassol, η οποία χθες βράδυ απέρριψε την πρόταση για αναστολή απολύσεων.


Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, πριν λίγο, σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο της απεργίας, αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί η προγραμματισμένη μετάβαση εκπροσώπων τους και συντεχνιακών στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας, στη Λευκωσία.

Σε λίγο αναμένεται στο χώρο ο ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τις συντεχνίες και την εργοδοτική πλευρά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η απόρριψη, από την εταιρεία, της πρότασης του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για αναστολή των απολύσεων τεσσάρων εργαζομένων και έναρξη διαλόγου σε μεσολαβητική σύσκεψη, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους απεργούς, οι οποίοι θα αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα ανάλογα με το αποτέλεσμα της παρέμβασης του ΓΔ του Υπουργείου.

Έφτασε 5 λεπτά πριν τις 9.00, στο λιμάνι Λεμεσού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, σε μια προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς μεταξύ εργαζομένων, οι οποίοι απεργούν μετά την απόλυση συναδέλφων τους, και DP World Limassol.

O κ. Μιχαήλ είχε σύντομη συνάντηση με τους απεργούς και ακολούθως εισήλθε στο τερματικό γενικού φορτίου, όπου θα έχει συνομιλίες με τη διεύθυνση της εταιρείας, η οποία χθες απέρριψε την πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για αναστολή απολύσεων.

Οι απεργοί αναμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης για να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top