ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρήσεις στη Γορτυνία και σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων

Επιχειρήσεις στη Γορτυνία και σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στη Γορτυνία Αρκαδίας, και σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε άμεσα εστία φωτιάς, που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του βιολογικού καθαρισμού.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, σήμερα επιχείρησαν περιοδικά τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων από την Ελβετία. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο "Όλυμπος", ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ και στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων.

Μέχρι σήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου έχουν διεξαχθεί 1.725 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας: Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 720 αυτοψίες, εκ των οποίων 378 στο Δήμο Αχαρνών, 44 στο Δήμο Κηφισιάς, 262 στο Δήμο Ωρωπού και 36 στο Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 418 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 53 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 575 αυτοψίες, 414 στο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. κννας και 161στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Στοω Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών: 1.107 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 409 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 368 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 330 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν και 79 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 17 είναι κατάλληλοι για χρήση, 36 προσωρινά ακατάλληλοι και 26 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν. 

Ελέγχθηκαν 522 αποθήκες/στάβλοι κλπ, εκ των οποίων 36 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 192 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 294 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Τέλος, ελέγχθηκαν 17 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 8 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 5επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 ξεκινούν οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια ολοκληρώνεται ο πρωτοβάθμιος έλεγχος στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές αρχίζει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος από τριμελείς επιτροπές μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top