Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές το 2021

Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές το 2021

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή δασικών εκτάσεων λόγω των πυρκαγιών το 2021 από την αρχή της χρονιάς ως τη 14η Αυγούστου, δείχνουν επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ιταλία κάηκαν 1. 200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας.

Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο κάηκαν 1.160.000 στρέμματα. Η Ιταλία κατέγραψε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ: από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τη 14η Αυγούστου στις περιφέρειές της ξέσπασαν 472 μεγάλες πυρκαγιές, οι περισσότερες στην ΕΕ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία, με 228 πυρκαγιές.

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό (της Ιταλίας) Μάριο Ντράγκι μέτρα στήριξης, αρχίζοντας από τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους κτηνοτρόφοι και αγρότες και να αποφύγουμε την εγκατάλειψη των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές», δήλωσε χθες ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας, ο Στέφανο Πατουανέλι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE