ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή και αγανάκτηση από το Δήμαρχο Μόρφου και την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για τον Τατάρ

Οργή και αγανάκτηση από το Δήμαρχο Μόρφου και την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για τον Τατάρ

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει ο Δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ «που στόχο έχουν να δυναμιτίσουν και να μολύνουν το κλίμα πριν από μια ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών».

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη για την Μόρφου, ο κ. Χατζηαβραάμ ανέφερε ότι υπενθυμίζει για άλλη μια φορά, «ότι τα εδάφη που κρατούν, τα κρατούν παράνομα και με τη βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού. Η Μόρφου ανήκει μόνο στους Μορφίτες, τους νόμιμους κατοίκους της, που ένα καλοκαίρι πριν από 47 χρόνια, στις 16 Αυγούστου του 1974, υποχρεώθηκαν από τον κατακτητή να αφήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και έκτοτε αποζητούν τη δικαίωση και την επιστροφή στη γη των προγόνων τους».

Με προβληματισμό και ανησυχία ακούσαμε για άλλη μια φορά τη θέση του εγκάθετου της Τουρκίας να μιλά για λύση δύο κρατών και να αποκαλεί την Ομοσπονδία ένα «παραμύθι» που πρέπει να ξεχαστεί, πρόσθεσε. «Ας αποτελέσει τουλάχιστον αυτό, ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους μας και ας αναλογιστούμε ποιος είναι αυτός που θα ωφεληθεί αν ξεχαστεί η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και επανατοποθετηθεί το κυπριακό σε μια νέα βάση λύσης», επισημαίνει.

Τα τετελεσμένα της εισβολής και της παράνομης κατοχής που τόσο πολύ επιθυμούν να εδραιώσουν, δεν δημιουργούν κανένα νόμιμο δικαίωμα στον Τατάρ και στο παράνομο καθεστώς του Ερντογάν και της Άγκυρας στην κατεχόμενη γη μας, αναφέρει ο Δήμαρχος Μόρφου. «Ας προσέλθουν λοιπόν στις συνομιλίες στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στο Κραν Μοντανά, και ας συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά και με καλές προθέσεις, με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», σημειώνει.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Τατάρ ως συνέχιση των προκλήσεων.

«Εξοργιζόμαστε και θλιβόμαστε για το απύθμενο θράσος που επιδεικνύετε συνεχώς κ. Τατάρ. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να κάμψει τη θέληση και αποφασιστικότητά μας να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς σας και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ελεύθερη επιστροφή στη γη που είναι βαθιά οι ρίζες μας, σε κάθε γωνιά της Κύπρου μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Είμαστε και εμείς καθώς και οι Τ/Κ συμπατριώτες μας Ευρωπαίοι πολίτες με υποχρεώσεις, αλλά και με πλήρη δικαιώματα και ως τέτοιοι διεκδικούμε στη χώρα μας ν’ απολαμβάνουμε ό, τι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στις χώρες τους, προστίθεται.

«Αυτή που θεωρείς ως “χώρα σου”, δηλαδή η λεγόμενη “ΤΔΒΚ”, δεν είναι παρά η παράνομα κατεχόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις περιοχή της μιας και μοναδικής χώρας σ’ αυτό το νησί, βάσει του διεθνούς δικαίου, της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων απευθυνόμενη στον Ερσίν Τατάρ.

«Μόνον αν αυτό το εμπεδώσετε μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και να έχουμε μόνιμη ειρήνη, για το καλό όλων μας», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top