Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Έξω φρενών γιατρός με την ψευδή είδηση για θάνατο παιδιού – «Είναι και γυναίκα αυτή που έπλασε αυτό το αρρωστημένο ψέμα»

24.08.2021
12:01
Ανθρώπινες Ιστορίες

Αναστάτωση στην κοινή γνώμη προκλήθηκε μετά τη ψευδή είδηση για τον θάνατο 12χρονου παιδιού στη Λεμεσό μετά από το εμβόλιο.


Η Δρ. Έλενα Χαπέσιη ως γιατρός στο Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στην Λεμεσό, προχώρησε σε μια ανάρτηση της για το περιστατικό αναλύοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ των αρνητών.

Μάλιστα, μέσα από την ανάρτηση της η Δρ. Χαπέσιη αποκαλύπτει ότι η ψευδής είδηση προήλθε από μία γυναίκα, η οποία είναι και μητέρα και λόγω του ότι η ίδια δεν ήθελε να εμβολιάσει τα παιδιά της προχώρησε σε αυτή την ανάρτηση για να τρομάξουν και να επηρεαστούν και οι υπόλοιποι γονείς.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση παρακάτω:

Ως Εδώ ! Από την στιγμή που είπατε ψέματα για μωρό, εμένα με έχετε εναντίον σας!

Είμαι ιατρός, εργάζομαι στο Εμβολιαστικο Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στην Λεμεσό. Τα καθήκοντά μου είναι η ιατρική παρακολούθηση και προστασία των εμβολιασμένων από οποιαδήποτε άμεση παρενέργεια του εμβολίου, καθώς και η πληροφόρηση για το αν κάποιος μπορεί να κάνει την υφιστάμενη στιγμή το εμβόλιο, ή όχι, όπως και η ενημέρωση για οδηγίες αντιμετώπισης των αναμενόμενων συμπτωμάτων στο σπίτι.

● ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ●

Έχω αντιμετωπίσει σε ποσοστό των άμεσων μετα-εμβολιαστικών αντιδράσεων, κάτω του 1% αληθινές παρενέργειες του εμβολίου, και πάνω του 99% των περιπτώσεων παρενέργειες του άγχους, της έντασης, των σκέψεων και του φόβου. Όπως : κρίσεις πανικού, ζάλη, λιποθυμίες, αιμωδιες, νευραλγίες, επιγαστραλγίες, ναυτίες, ταχυπαλμίες. Οι όποιες κατά 99% αντιμετωπίστηκαν από εμένα μόνο με συζήτηση, κατανόηση, και συμπόνοια, και ξεπεράστηκαν χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Μόνο με μια κουβέντα δηλαδή. Επειδή ακριβώς ήταν απλά άγχος και φόβος και πίεση . Πολλές φορές ασυναίσθητος φόβος, επακόλουθο των σκέψεων που προϋπήρχαν για αρκετό διάστημα, λόγω των όσων διαβάζει και ακούει κάποιος για την επικινδυνότητα των εμβολίων.

Γι' αυτό κατανοώ βαθιά και παρακολουθώ με σοβαρότητα τον παράγοντα "τρομοκρατία" που διασπείρουν κάποιοι εσκεμμένα κατά των εμβολίων. Κατανοώ την επίδραση αυτών των τρομερών αντιεμβολιαστικων ψευδών ειδήσεων και το πόσο επηρέασαν τις μετα-εμβολιαστικές αντιδράσεις του κόσμου, που προσέρχεται αυτή την περίοδο. Ειδικά επειδή, αυτή την περίοδο, είναι ο κόσμος ο οποίος άργησε να πάρει την απόφαση για να εμβολιαστεί, λόγω της παραπληροφόρησης αυτής, που τον έκανε να φοβάται και να αμφιβάλλει. Κόσμος που είναι πιο ευάλωτος.
Κατανοώ, μέχρι και αυτούς που διασπείρουν τις ψευδείς ειδήσεις, και αυτούς που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν με τόσο πάθος τα εμβόλια. Κατανοώ τον φόβο τους.

● ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΗ ●

• Είναι άτομα τα οποία έχουν μεγάλες φοβίες για το άγνωστο, για το όποιο τους άγνωστο, και ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν είναι με το να δημιουργούν μια μάζα ανθρώπων με τις ίδιες φοβίες, όπου αυτοί να μπορούν να κρύβονται μέσα, επειδή ο φόβος με τους πολλούς είναι γλυκός...
• Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποδεχτούν το ότι δεν έχουν τον έλεγχο σε αυτή την κατάσταση. Οπότε δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ελέγχου.
• Είναι άτομα που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και να δεχτούν την σκληρή φύση της πραγματικότητας, γι αυτό επιλέγουν να την αρνηθούν, παρά να την αντιμετωπίσουν, και επιλέγουν να πλανόνται. Λένε ψέματα στον εαυτό τους. Μετά προχωρούν στο να λένε ψέματα και στους άλλους.
• Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη των αποφάσεων τους, και γι' αυτό παραπλανούν άλλους σε αυτή την απόφαση, για να νιώθουν ότι η ευθύνη της απόφασης δεν ειναι ατομική. Είναι χαρακτηριστικό ανωριμότητας.
• Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να εμπιστευτούν εύκολα, γενικά, και αμφιβάλλουν για τις προθέσεις των κυβερνήσεων, των ιατρών, της επιστήμης.
• Είναι άτομα επιρρεπή σε συνομωσιολογικές πλάνες, επειδή επηρεάζονται εύκολα από επιτήδειους.
• Είναι άτομα αντιδραστικά, λόγω βαθιών ψυχολογικών ελλειμμάτων.
• Είναι και άτομα δοξομανή που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση για να νιώσουν χρήσιμοι, έξυπνοι, κάτοχοι της γνώσης, σωσίες. Για να τους δοξάσουν.

● ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ●

Ποτέ μου δεν έχω χρησιμοποιήσει την λέξη ψεκασμένοι.
Ποτέ μου έως τώρα δεν έχω αναλύσει το ψυχολογικό τους προφίλ για να τους χαρακτηρίσω. Ποτέ μου δεν τους έκρινα.
Ποτέ μου δεν τους έκανα επίθεση, παρά μόνο πρόσφερα σωστή ιατρική ενημέρωση και ανθρώπινες φιλικές συμβουλές, χωρίς ειρωνείες και εμπαιγμούς, αλλά με αληθινά ιατρικά δεδομένα.
Ποτέ μου δεν είχα καταγγείλει κανέναν για διασπορά και δημιουργία ψευδών ειδήσεων. Λυπόμουν για τον φόβο και την πίεση που νιώθουν, για την άρνηση της πραγματικότητας, για την επιλογή τους να πλανόνται.
Αυτό όμως που έγινε στις 19 Αυγούστου, -να δημιουργηθεί από το αρρωστημένο μυαλό κάποιου ατόμου, μια αρρωστημένη ψεύτικη ιστορία για ένα 12χρονο μωρό που πέθανε στις 17 Αυγούστου, μετά τον εμβολιασμό του, στην Λεμεσό, ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής μου. Ως η ιατρός που έβλεπε την βδομάδα εκείνη τα μωρά (που ομολογουμένως ήρθαν αρκετά για να εμβολιαστούν, και
μπράβο τους), έγινα έξω φρενών με το ψέμα αυτό, αφού κανένα μωρό δεν παρουσίασε ιατρικό πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό, παρά μόνο τις αντιδράσεις του άγχους που εξήγησα πιο πάνω. Κανένα μωρό δεν κινδύνεψε καν στην Λεμεσό, για να δοθεί εντολή να σταλθεί στο Νοσοκομείο. Όλοι οι ανήλικοι πήγαν στο σπίτι τους υγιείς.

Σαν μάνα ένιωσα αηδία και οργή όταν διάβαζα παντού να αναμεταδίδεται αυτό το ψέμα.
Σαν ιατρός ένιωσα αγανάκτηση και απελπισία που άτομο έφτασε μέχρι σε αυτό το σημείο για να επηρεάσει κόσμο, επειδή το ίδιο άτομο δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της την ευθύνη της απόφασης της. Είναι και γυναίκα αυτή που έπλασε αυτό το αρρωστημένο ψέμα. Επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί αυτή και τα μωρά της, θέλει να τρομάξει και τους άλλους γονείς και τα μωρά τους, ώστε να νιώθει ότι δεν είναι μόνη στην απόφαση της.

● Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ -ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ●

Επειδή κάποιο άτομο νιώθει ανασφάλεια με την απόφαση του, διασπείρει τον τρόμο στους γύρω του, για να δημιουργήσει άτομα- συμμάχους, άτομα με τα ίδια πιστεύω με αυτόν, για να μην είναι μόνος στις αποφάσεις του. Αυτό ακριβώς είναι η διασπορά της τρομοκρατίας, η δηλητηρίαση του μυαλού και της αντίληψης των συνανθρώπων του, για εγωιστικούς λόγους, και εν μέσω πανδημίας, και ειδικά επειδή έχει να κάνει με μωρά, αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑ !

Οι καταγγελίες αυτή την φορά έπρεπε να γίνουν επειδή οι γονείς και τα μωρά είτε θα έρχονταν στο Εμβολιαστικο Κέντρο τρομοκρατημένοι, είτε θα σταματούσαν να έρχονταν. Την στιγμή που περιμένουμε σε λιγες βδομάδες με την έναρξη των σχολείων να γίνει χαμός με τα κρούσματα μεταξύ ανεμβολίαστων μαθητών.
Σας παρακαλώ, πάρτε την ευθύνη των αποφάσεων σας, την ευθύνη των φόβων σας, την ευθύνη των σκέψεων σας. Αν φοβάστε εσείς, μην το κάνετε το εμβόλιο. Αλλά μην επηρεάζετε τους άλλους, ειδικά με φοβερές και ψέματα. Τα ψέματα, για να νιώσετε καλύτερα, να τα λέτε μόνο στον εαυτό σας, όχι και στους άλλους. Στους άλλους όταν ψευδεστε, από εδώ και πέρα θα διώκεστε !

ΥΓ 1: Δεν μίλησα τόσες μέρες επειδή ήμουν έξω φρενών και θα έλεγα πολλές σκληρές αλήθειες.
ΥΓ 2: Νομίζω σειρά στις καταγγελίες θα έχουν οι ιατροί που τρομοκρατούν τους ασθενείς τους, να μην βάλουν τα εμβόλια, και οι ασθενείς όμως έρχονται στο Εμβολιαστικο Κέντρο, εμβολιάζονται, και μας λένε και τα ονόματα σας !

Δρ Έλενα Χαπέσιη

*φωτογραφία αρχείου