ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μείωση στον αριθμό των τεστ για Covid-19 χθες στα κατεχόμενα προκάλεσε ταλαιπωρία

Μείωση στον αριθμό των τεστ για Covid-19 χθες στα κατεχόμενα προκάλεσε ταλαιπωρία

Μεγάλη μείωση στον αριθμό των εργαστηριακών εξετάσεων PCR και αντιγόνου παρατηρήθηκε χθες στα κατεχόμενα, αφού από τις 15.744 που είχαν διενεργηθεί προχθές, χθες διενεργήθηκαν μόλις 6.043. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», την περασμένη Πέμπτη είχαν διενεργηθεί 16.931 τεστ και προσθέτει ότι πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο αριθμός των τεστ στα κατεχόμενα έπεσε κάτω από τις 10.000, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.   
 
Υπό από τον τίτλο «Η διενέργεια τεστ μετατράπηκε σε ταλαιπωρία», η εφημερίδα γράφει ότι δίδονται ραντεβού στους πολίτες για διενέργεια τεστ, αλλά δεν υπάρχουν συσκευές τεστ και προσθέτει ότι οι αποφάσεις της «κυβέρνησης» που αλλάζουν συνεχώς στον τομέα της υγείας μετέτρεψαν σε ταλαιπωρία την διενέργεια τεστ PCR και αντιγόνου.
 
Αντιδρώντας στην προχθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», τα ιδιωτικά εργαστήρια σταμάτησαν την δωρεάν διενέργεια τεστ αντιγόνου και έκαναν μόνο τεστ PCR χθες.
 
Παρά την δήλωση του «υπουργείου» υγείας ότι η μέγιστη τιμή για τα τεστ PCR θα είναι 100 τουρκικές λίρες (ΤΛ) (περίπου 10 ευρώ) και τα για τεστ αντιγόνου 40 (περίπου 4 ευρώ) ΤΛ, κάποια κέντρα ζητούσαν 150 ΤΛ για τα τεστ PCR, γράφει η εφημερίδα.
 
Η «Κίπρις» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κάθε μέρα μια άλλη ανακατωσούρα!» γράφει ότι προκάλεσαν περισσότερη σύγχυση οι τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν χωρίς να ξεκαθαρίσει για ποιους θα διενεργούνται δωρεάν τα τεστ PCR και αντιγόνου και ποιοι θα πληρώνουν.
 
«Εξόργισε τους πολίτες από τη μια το γεγονός ότι τελείωσαν οι συσκευές δωρεάν τεστ και από την άλλη ο τερματισμός των τεστ από τα εργαστήρια με την παροχή δυνατότητας διενέργειας τεστ στα φαρμακεία», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ενώ ο εφιάλτης της πανδημίας μεγαλώνει καθημερινά στα κατεχόμενα, υπάρχει αβεβαιότητα και χάος σε σχέση με τα τεστ.
 
Τα ιδιωτικά εργαστήρια, αντιδρώντας στην απόφαση για διενέργεια τεστ και από τα φαρμακεία, ζήτησαν από το «υπουργείο» υγείας να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα διευθέτησης ραντεβού, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν στα εργαστήρια για να κάνουν τεστ να μην εξυπηρετηθούν και να προκληθεί εκνευρισμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top