ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα η συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη- Τατάρ

Τη Δευτέρα η συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη- Τατάρ

Τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο γεύματος που θα παραχωρήσει στους ηγέτες ο κ. Γκουτέρες.

Το γεύμα (ώρα Νέας Υόρκης) πραγματοποιείται με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου κατά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη για τη ΓΣ των ΗΕ δήλωσε πως η αισιοδοξία του ως προς την επίτευξη του στόχου είναι περιορισμένη, λόγω των ακραίων θέσεων τις οποίες η Τουρκία και κατ΄ επέκταση ο κ.Τατάρ εκφράζουν.

Εξάλλου σε δήλωση μετά την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα στις 22 Σεπτεμβρίου ανέφερε πως παρέθεσε στον ΓΓ τις απόψεις και θέσεις του και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Ανέφερε ότι με τον ΓΓ συμφώνησε πως αυτές τις θέσεις θα τις αναπτύξει και κατά το γεύμα τη Δευτέρα με τον Τ/κ ηγέτη.

Μλώντας το βράδυ της Παρασκευής κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει ότι δεν θα υποκύψουμε στις οποιεσδήποτε πιέσεις, ούτε στους οποιουσδήποτε εκβιασμούς στο Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα παρεκκλίνει από αρχές και αξίες και δεν θα αποδεχθεί την όποια λύση δεν θα προσφέρει λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερα ανεξαρτησία.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε παραθέσει στους Μονίμους Αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στο Κυπριακό, και προέβη σε εκτενή αναφορά για τις προτάσεις και πρωτοβουλίες του προς άρση του αδιεξόδου με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top