Κατηγορώ Σ. Ντενκτάς για εγκατάλειψη του μνημείου του πατέρα του από τις 'αρχές' του ψευδοκράτους

Κατηγορώ Σ. Ντενκτάς για εγκατάλειψη του μνημείου του πατέρα του από τις 'αρχές' του ψευδοκράτους

Ομάδα πρωτοβουλίας για συντήρηση του μνημείου του Ραούφ Ντενκτάς συγκροτήθηκε στα κατεχόμενα, ύστερα από πρόσκληση της οικογένειας του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη. Η ομάδα μετέβη σήμερα στο μνημείο του Ντενκτάς και ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού, ενώ ο γιος του Νενκτάς Σερντάρ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς τις "αρχές" του ψευδοκράτους για παραμέληση του μνημείου.

 
Σε δήλωσή του ο «βουλευτής» Σερντάρ Ντενκτάς κάλεσε τους "αξιωματούχους" των κατεχομένων να μην μεταβούν στο μαυσωλείο του Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου και στις 13 Ιανουαρίου για να κάνουν τελετή.
 
Κατηγόρησε το καθεστώς των κατεχομένων ότι δεν δείχνουν σεβασμό και δεν κάνουν τις αναγκαίες διευθετήσεις για το μαυσωλείο  και ότι για πολιτικούς λόγους αποτρέπουν τον "δήμο" της κατεχόμενης Λευκωσίας να το κάνει και δεν δίνουν το απαραίτητο κονδύλι.
 
Για τον λόγο αυτό, είπε, ανέλαβαν οι πολίτες να κάνουν τις εργασίες στην περιοχή. Παράλληλα είπε ότι ο πατέρας του θυσίασε την οικογένειά του και όλη του τη ζωή του για το καλό των Τ/κ και της «χώρας».
 
«Ντροπή μας αν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το μέρος που τώρα αναπαύεται», πρόσθεσε.
 
Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές που πήγαν για τη συντήρηση του μνημείου και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE