Κορωνοϊός: Πέθανε 20χρονος ανεμβολίαστος στη Θεσσαλονίκη – Κατέληξε από επιπλοκές στη διασωλήνωση

Κορωνοϊός: Πέθανε 20χρονος ανεμβολίαστος στη Θεσσαλονίκη – Κατέληξε από επιπλοκές στη διασωλήνωση

Κατέληξε μετά από οκτώ μέρες νοσηλείας στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ένας 21χρονος που δεν είχε εμβολιασθεί. Την περίπτωσή του ανέφερε νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, για να τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Ο 21χρονος είχε ήπιο αναπνευστικό νόσημα.

Είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στις αρχές του Σεπτεμβρίου και στις 16 του μήνα μπήκε για νοσηλεία στο Παπανικολάου. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές η κατάστασή του ήταν ήδη πολύ σοβαρή όταν αναζήτησε ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο. Μάλιστα, εμφάνισε πνευμονική εμβολή -μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές της λοίμωξης covid-19 και ακολούθως έμφραγμα του μυοκαρδίου, όλα άμεσα συνδεδεμένα με τη λοίμωξη.

Ο 21χρονος εισήχθη στην εντατική και διασωληνώθηκε. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ χθες το απόγευμα.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης. Οπως είπε χαρακτηριστικά, στους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στη 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE