ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με Γιάννη Πάριο Χρήστο Δάντη και Πέτρο Ίμβριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον κατακλυσμό

Με Γιάννη Πάριο Χρήστο Δάντη και Πέτρο Ίμβριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον κατακλυσμό

Κορυφώνονται σήμερα στη Λάρνακα οι εκδηλώσεις για τον «Κατακλυσμό» που φέτος συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής και εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πανήγυρη στις ελεύθερες παραθαλάσσιες πόλεις της Κύπρου.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται τόσο στην μεγάλη εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων όσο κα σε άλλες δύο εξέδρες που έχουν στηθεί ειδικά για τις ημέρες της εορτής του «Κατακλυσμού».

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή η 1η Ιουνίου, συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παδιού  και ο Δήμος Λάρνακας έχει προνοήσει ώστε να ενταχθούν εκδηλώσεις και για τα παιδιά.

Κυπριακά συγκροτήματα, μουσικά σχήματα αλλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος έδωσαν ή θα δώσουν το παρών τους στη Λάρνακα από σήμερα, ημέρα του «Κατακλυσμού» μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου που ολοκληρώνονται οι πολυήμερες εκδηλώσεις.

Φέτος στην παραλία των Φοινικούδων θα λειτουργήσουν και πάλι η  έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και η σκηνή προβολών παραμυθιών με κεντρικό ήρωα τον Καραγκιόζη.

Σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου θα διεξαχθούν το πρωί ιστιοπλοϊκοί αγώνες και αγώνες για σκάφη ανοικτής θαλάσσης. Το βράδυ θα διεξαχθεί διαγωνισμός αυλού και μπάλου και θα παρουσιαστούν από χορευτικά συγκροτήματα ελληνικοί λαϊκοί και νησιώτικοι χοροί.

Μετά τις δέκα το βράδυ θα γίνει επίδειξη πυροτεχνημάτων και θα ακολουθήσει η συναυλία του μεγάλου Ελληνα τραγουδιστή Γιάννη Πάριου.

Το ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά, διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Λάρνακας. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο μεσαιωνικό κάστρο Λάρνακας στις έξι το απόγευμα με χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Σκεύη Κουκουμά.

Θα ακολουθήσουν ελληνικοί, λαϊκοί και μοντέρνοι χοροί, παρουσίαση παραμυθιών, θεατρική παράσταση. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης εργαστήρι ζωγραφικής και κεραμικής, ζωγραφιές στο πρόσωπο, γωνιά γνώσεων, ανάγνωση παραμυθιού, μαγικά τρικ, μπαλονοκατασκευές και εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης.

ΠΑΦΟΣ

Kορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου που διοργανώνει στο  πλαίσιο της “Γιορτής του Κατακλυσμού 2015”  στη Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Στις 4.00 μ.μ. το απόγευμα  θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με τα θαλάσσια αγωνίσματα  που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάτω Πάφου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Ακολούθως στις 20:00 το βράδυ  θα παρουσιαστούν κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου και θα ακολουθήσει συναυλία με τον γνωστό Ελλαδίτη καλλιτέχνη Πέτρο Ίμβριο και το μουσικό σχήμα «Καλλιπόλεως 4».

Χθες πλήθος κόσμου  επισκέφτηκαν το Κάστρο της Κάτω Πάφου ωστόσο την πρώτη μέρα το Σάββατο λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της βροχόπτωσης η κίνηση ήταν μειωμένη , σύμφωνα με το Στέλιο Λεριό πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Λεριός ανέφερε πως η αποψινή βραδιά στο πλαίσιο της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις, αναμένεται να δείξουν κατά πόσο ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου .

Η αποψινή βραδιά με τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη Πέτρο Ίμβριο συνέχισε, αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο.Ο κ. Λεριός είπε πως οι παραδοσιακές εκδηλώσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών.Η οικονομική κρίση και ο βροχερός καιρός συνέχισε, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού επισημαίνοντας παράλληλα πως θα πρέπει  να αναζητηθούν πρωτοτυπίες για την διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορούς, τραγούδια και ερωτικά τσιαττιστά, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε μικρό πλοιάριο όπου, ανοικτά του λιμανιού, θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

Γύρω στις δέκα το πρωί θα αρχίσει το Φεστιβάλ Νερού το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τη μία το μεσημέρι και ο Δήμος Αγίας Νάπας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να προσέλθουν στο χώρο φέρνοντας μαζί τους όποιο μέσο διαθέτουν, όπως νεροπίστολα, κουβάδες και άλλα για να συμμετάσχουν σε ένα παιγνίδι χαράς και διασκέδασης.

Το βραδινό πρόγραμμα αρχίζει στις 19:15 με το Χορευτικό Όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας και θα ακολουθήσουν λαϊκοί ποιητές και τραγουδιστές με τσιαττιστά και ερωτικά τραγούδια.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού που θα παρουσιάσουν το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Κάβο Γκρέκο» Αγίας Νάπας  και ο Χορευτικός Όμιλος «Ρύμβος».

Οι εκδηλώσεις της ημέρας του Αγίου Πνεύματος θα κλείσουν με τη συναυλία του γνωστού Ελληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση.

Σημειώνεται ότι η στάθμευση σε όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, στο κέντρο και στις παράλιες περιοχές της Αγίας Νάπας θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Εξάλλου στον Πρωταρά και την Περνέρα ο Δήμος Παραλιμνίου έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις για να εορταστεί καταλλήλως η γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πλούσιο μουσικοχορευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πολιτιστικά δρώμενα, διαγωνισμοί κατασκευής χειροποίητου αυλού, τσιαττιστών και παραδοσιακών κυπριακών αντρικών χορών.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ Water Fight και αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Δάντη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top