ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολογία στο Facebook: Ήθελε να πεθάνει 13χρονη στη Λεμεσό! Την πρόλαβαν πριν βάλει τέλος στη ζωή της

Ομολογία στο Facebook: Ήθελε να πεθάνει 13χρονη στη Λεμεσό! Την πρόλαβαν πριν βάλει τέλος στη ζωή της

Ευτυχώς αποφθέχθηκαν τα χειρότερα για 13χρονη,που ζει στην Κύπρο χάριν στην άμεση επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας. Η νεαρή εξέφρασε την πρόθεση της να βάλει τέλος στη ζωής της σε social media . Αμέσως οι αρμόδιες αρχές την εντόπισαν και ειδοποίησαν τις αστυνομικές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγεκρκιμένα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας CYBER ALERT, συνέβαλε στην αποτροπή πιθανής αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από 13χρονη μαθήτρια στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία, το οποίο αναρτήθηκε και στο λογαριασμό της ΕΛΑΣ στο twitter, η 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, μετά από άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών της Κύπρου μέσω Ιντερπόλ, και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω «CYBER ALERT», το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2015, ότι σε διαδικτυακή συνομιλία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε ο καταγγέλλων με άλλον –άγνωστο σε αυτόν– χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να προβεί σε αυτοκτονία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της προτιθέμενης αυτόχειρα, το οποίο αντιστοιχούσε σε περιοχή της Κύπρου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβησαν στην οικία της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top