ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: «Αν συνεχίσουμε να «κλωτσούμε» για τα εμβόλια…δεν θα φύγει η μάσκα από τη ζωή μας»

Καραγιάννης: «Αν συνεχίσουμε να «κλωτσούμε» για τα εμβόλια…δεν θα φύγει η μάσκα από τη ζωή μας»

Καλή φαίνεται να είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας παρά τη μικρή αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα, αφού τόσο ο αριθμός κρουσμάτων όσο και το ποσοστό θετικότητας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, o Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της επιδημιολογικής Ομάδας, σχολίασε την επιδημιολογική μας εικόνα, το ενδεχόμενο ενός Lockdown καθώς και το πότε αναμένεται να φύγει η μάσκα από τη ζωή μας.

Το ενδεχόμενο ενός lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι αφού ακόμα και μια νέα μετάλλαξη δεν φαίνεται να ενεργοποιούσε κάτι τέτοιο.

«Το καλοκαίρι είχαμε 1165 κρούσματα και δεν κλείσαμε, έστω κι αν πάνε και 250 τα κρούσματα δεν θα κλείσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Καραγιάννης.

«Όσο αφορά την εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης, σε αυτό το σημείο θα κάνουμε άλλες σκέψεις», πρόσθεσε.

«Το εμβόλιο μέχρι στιγμής αντιμετώπισε επαρκώς όλες τις μεταλλάξεις παρά την έκπτωση που παρατηρήθηκε με την Μετάλλαξη Δέλτα»

Τι και αν η επιδημιολογική μας εικόνα μείνει ως έχει, χαλαρώσεις δεν βλέπουμε. Ακόμα και αν καλυτερέψει, χαλαρώσεις σε μεγάλο βαθμό θα μας πάρουν πίσω.

«Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για χαλαρώσεις όσο είμαστε στα πρόθυρα του Χειμώνα που μπορεί να υπάρξει μια νέα έξαρση», τόνισε ο κύριος Καραγιάννης.

Καταληκτικά, επισήμανε ότι για να φύγει οριστικά η μάσκα από τη ζωή μας θα χρειαστεί η εμβολιαστική κάλυψη να φτάσει το 88-90% ή ακόμα και να το περάσει όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, ο κύριος Καραγιάννης τόνισε πως εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά και υπευθυνότητα.

«Αν συνεχίσουμε να «κλωτσούμε» για τα εμβόλια δεν θα φτάσουμε ποτέ αυτήν την εμβολιαστική κάλυψη για να φύγει η μάσκα από τη ζωή μας»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top