ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δικηγόροι να στείλουν το μήνυμα ότι το επάγγελμα ελέγχεται, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Οι δικηγόροι να στείλουν το μήνυμα ότι το επάγγελμα ελέγχεται, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Οι ίδιοι οι δικηγόροι «πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι το επάγγελμα ελέγχεται και ότι οι κανόνες διαφάνειας και ελέγχου εφαρμόζονται στο έπακρον» δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντησή του με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος, είπε πως «ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έχει καθήκον να βοηθήσει έτσι ώστε ν’ αρθούν οι σκιές που έχουν εξαπλωθεί, δυστυχώς, πάνω από την Κύπρο σε σχέση με τις κατηγορίες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που βλέπουμε να προέρχονται από διάφορες κατευθύνσεις».

Πρόσθεσε ότι «η καθυστέρηση της δικαιοσύνης προκαλεί προβλήματα στην ευρύτερη οικονομία. Πέραν του ότι η δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μέσα από τη συζήτηση με την ηγεσία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου «είχαμε την ευκαιρία ακριβώς να δούμε πως θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση το συντομότερο δυνατό για να υπάρχει από τη μία η ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και από την άλλη να εφαρμόζεται η αρχή της δικαιοσύνης μέσα σε χρονοδιαγράμματα που δεν θα είναι αποτρεπτικά για το μέσο πολίτη, όπως γίνεται σήμερα με τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο χώρο των δικαστηρίων».

Επίσης, κατά τη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος και τα «ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και τη λειτουργία του επαγγέλματος των δικηγόρων» με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να σημειώνει πως «το ΔΗΚΟ πιστεύει ότι είναι ύψιστης σημασίας η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης για να αντιμετωπιστεί το μέγα πρόβλημα των καθυστερήσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top