ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού» - Οικιακές βοηθοί φεύγουν για χώρες με περισσότερα χρήματα

«Μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού» - Οικιακές βοηθοί φεύγουν για χώρες με περισσότερα χρήματα

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών γραφείων Εξευρέσεως εργασίας, Ανδρέας Τσαγγαρίδης, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» αναφέροντας το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Κυπριακή κοινωνία με τις οικιακές βοηθούς.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «φεύγουν από τη χώρα και πάνε Μάλτα, Ισραήλ και Γερμανία δημιουργώντας  σοβαρά προβλήματα αφού αφήνουν τους εργοδότες τους στα κρύα του λουτρού»

«Στη Μάλτα παίρνουν μισθό 1200 ευρώ και στο Ισραήλ παίρνουν 800 ευρώ», είπε ο κύριος Τσαγγαρίδης.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά με τους μισθούς στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, επισήμανε πως το πρόβλημα με τις οικιακές βοηθούς δεν είναι το ότι φεύγουν και πάνε στις χώρες αυτές αλλά το ότι εγκαταλείπουν τα σπίτια και ξενοδουλεύουν αλλού.

«Μπορεί να δουλεύουν σε 2-3 σπίτια την μέρα και παίρνουν 5-6 ευρώ την ώρα, γι’ αυτό εγκαταλείπουν τα σπίτια και δεν συλλαμβάνονται», είπε ο κύριος Τσαγγαρίδης.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών γραφείων Εξευρέσεως εργασίας, ανέφερε δύο περιπτώσεις οι οποίες σκιαγραφούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε αυτόν τον τομέα.

«Υπάρχει μια περίπτωση κοπέλας που εδώ και 20 χρόνια δουλεύει παράνομη και κανένας δεν την βρήκε, κανείς δεν την συνέλαβε να την διώξει», τόνισε.

«Υπάρχει άλλη κοπέλα που στέλνει 1000 ευρώ το μήνα στη χώρα της, ακόμα και κοπέλα που έστειλε 3000 ευρώ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να στέλνουν τους μισθούς τους. Πως βρήκε μια κοπέλα τόσα λεφτά να στείλει και κανείς δεν την έλεγξε;», πρόσθεσε

Καταληκτικά, ο κύριος Τσαγγαρίδης είπε πως οι γύρω χώρες συμφώνησαν μεταξύ τους να δίνουν στις κοπέλες 520 ευρώ ενώ το Ισραήλ τους δίνει 800.

«Λένε γιατί να πάω στην Κύπρο να παίρνω 400 ευρώ με τριπλάσια έξοδα;»

«Στην Κύπρο έρχονται από Νεπάλ και Ινδίες και παίρνουν 314 ευρώ τον μήνα, από τη Σριλάνγκα παίρνουν 350 ευρώ τον μήνα, ενώ οι κοπέλες από τις Φιλιππίνες 400»

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top