ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις καλεί όλα τα αντιμαχόμενα μέρη στην Αιθιοπία η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις καλεί όλα τα αντιμαχόμενα μέρη στην Αιθιοπία η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις καλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα αντιμαχόμενα μέρη στην Αιθιοπία, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Ύπατου Εκπροσώπου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ.

 
Στην ανάρτησή του ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Καλούμε όλα τα μέρη στην Αιθιοπία να εφαρμόσουν ουσιαστική κατάπαυση του πυρός με άμεση ισχύ και να ξεκινήσουν πολιτικές διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις».
 
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες» προσθέτει ο κ. Μισέλ, μαζί με το hashtag #AUEU το οποίο αναφέρεται στη συνεργασία της ΕΕ με την Αφρικανική Ένωση.
 
Ο κ. Μπορέλ αναφέρει πως η ΕΕ «ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Αιθιοπία».
 
«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια από το TPLF ή τον OLA (σ.σ. Απελευθερωτικό Μέτωπο του Λαού του Τιγκράι και Απελευθερωτικός Στρατός του Ορόμο) να επιτεθεί ή να πολιορκήσει την Αντίς Αμπέμπα» αναφέρει ο κ. Μπορέλ.
 
«Η μαζική επιστράτευση από την κυβέρνηση το μόνο που θα κάνει θα είναι να φέρει την χώρα και τους πολίτες της πιο βαθιά σε ένα εμφύλιο πόλεμο και στην αποσύνθεση» προσθέτει.
 
«Όλα τα μέρη έχουν την δύναμη και την ευκαιρία να αγκαλιάσουν την ειρήνη. Ώρα να σιγήσουν τα όπλα (#SilenceTheGuns)» καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top