ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία ΑΚΕΛ: Αποκόπηκε το δημόσιο βοήθημα σε 1.300 οικογένειες

Καταγγελία ΑΚΕΛ: Αποκόπηκε το δημόσιο βοήθημα σε 1.300 οικογένειες

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και Βουλευτής ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση απέκοψε σε πάνω από 1.300 οικογένειες χωρίς προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα, καλώντας την να στηρίξει τις οικογένειες αυτές μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή σήμερα, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι «απέκοψαν χωρίς καμιά προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα σε περισσότερες από 1.300 οικογένειες». Κατάφεραν, πρόσθεσε, «να αφήσουν τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς εισοδήματα με το τέλος του μήνα».

Οπως ανέφερε περαιτέρω, «το δικαιολογητικό της Κυβέρνησης για την απόφαση αυτή είναι η διαπίστωση από μέρους του αρμόδιου Υπουργείου ότι οι δικαιούχοι σε δημόσιο βοήθημα ή μέλη της οικογένειας τους έχουν καταθέσεις ή ακίνητη ιδιοκτησία που υπερβαίνουν τα ποσά που τίθενται  μέσα από τις πρόνοιες του νόμου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)».

Έθεσε το ερώτημα «γιατί η υπέρμετρη βιασύνη να αποκόψουν το δημόσιο βοήθημα από τις πιο φτωχές και ευάλωτες οικογένειες τη στιγμή μάλιστα που δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο γι αυτούς που οφείλουν εκατομμύρια στο κράτος;».

Διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, γιατί δεν ενημέρωσαν γραπτώς τους δικαιούχους για τα ευρήματά τους, ζητώντας τους να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις σε τακτό χρονικό διάστημα”.

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Φακοντής «καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μεγάλο λάθος που διέπραξε και να στηρίξει τις οικογένειες αυτές με έκτακτο βοήθημα για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους».

Κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να ολοκληρώσει επιτέλους ενός Ιουνίου την εξέταση όλων των αιτήσεων και ενστάσεων που υποβλήθηκαν από όλες τις κατηγορίες των αιτητών, καθώς επίσης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αναδρομικών οφειλών στους δικαιούχους.

Εξέφρασε ακόμη τη θέση ότι η εφαρμογή του ΕΕΕ ανέδειξε «σωρεία αδυναμιών, στρεβλώσεων και αδικιών που χρήζουν τροποποιήσεων ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας».

Κάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο που θα προνοεί την αύξηση του «ύψους της ακίνητης ιδιοκτησίας, των χρηματοοικονομικών στοιχείων, των καταθέσεων και του εισοδήματος του αιτητή, ώστε να προσφέρουμε στις ομάδες του πληθυσμού μας ένα ουσιαστικό δίχτυ προστασίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top