ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με το safepass στο χέρι έρχεται φέτος ο Άγιος Βασίλης - Οι προβληματισμοί για τα αυξημένα κρούσματα και τα σενάρια για τις γιορτές

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με το safepass στο χέρι έρχεται φέτος ο Άγιος Βασίλης - Οι προβληματισμοί για τα αυξημένα κρούσματα και τα σενάρια για τις γιορτές

Νέος πονοκέφαλος έχει ξεκινήσει με την αύξηση που παρατηρείται στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρόλο που καθημερινά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, υπήρξε ένας μικρός «συναγερμός» τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Όσο πλησιάζουμε προς τις κρύες χειμερινές μέρες, η αγωνία κορυφώνεται και ο φόβος ενός νέου κύματος δεν μοιάζει τόσο απομακρυσμένος.

Μπορεί η εμβολιαστική κάλυψη να προχωρά σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο για τους μη εμβολιασμένους υπάρχει έντονος προβληματισμός.

Εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει απίθανο το σενάριο ενός νέου lockdown, πράγμα που θα προκαλέσει οικονομικές και κοινωνικές ζημιές, ειδικά στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, δηλαδή μια ανάσα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Και μπορεί να μην προχωράμε σε νέα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φεύγει το safepass από τις ζωές, αλλά ενισχύεται η χρήση του καθώς από την προηγούμενη δεύτερα, εφαρμόστηκε πιλοτικά η διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο έλεγχος θα γίνει υποχρεωτικός από τις 22 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πολίτης που θέλει να μπει σε ένα υποστατικό, θα ελέγχεται με ένα κωδικό QR.

Ο έλεγχος θα αποδεικνύει αν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό του κάθε πολίτη, το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι το άτομο έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, το πορτοκαλί χρώμα σημαίνει ότι ο κάτοχος έχει υποβληθεί σε PCR τεστ, ή rapid τεστ, ενώ το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο.

Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν πως τα υφιστάμενα μέτρα θα παραμείνουν και τις γιορτές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, γεγονός που θα κριθεί σίγουρα το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 275 (ποσοστό θετικότητας: 0,54%) νέα κρούσματα και ένα νέο θάνατο που αφορά άνδρα ηλικίας 85 ετών που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Την ίδια ώρα 72 ασθενείς της νόσου COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ με τους 24 από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE