Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Σκέπασε» το Μακάρειο ο ιός RSV – «12 βρέφη έγιναν εισαγωγή το Σαββατοκύριακο»

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Σκέπασε» το Μακάρειο ο ιός RSV – «12 βρέφη έγιναν εισαγωγή το Σαββατοκύριακο»

Ο Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», αναφέροντας πως στο Μακάρειο τις τελευταίες βδομάδες έχει παρατηρηθεί μια χαμηλή προσέλευση παιδιών θετικά στον κορωνοιό.

«Είχαμε ένα περιστατικό κάθε 1-2 μέρες», είπε συγκεκριμένα.

«Τη δεδομένη στιγμή αγοράκι 6 μηνών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον θάλαμο αρνητικής πίεσης καθώς και ένα νήπιο είναι ύποπτο για κορωνοϊό για το οποίο αναμένουμε το αποτέλεσμα», επισήμανε ο κύριος Ηλία.

Αντιθέτως αυξημένα είναι τα περιστατικά της νόσου RSV, της οξείας βρογχιολίτιδας,  η οποία προκαλεί έντονη αναπνευστική δυσχέρεια, βήχα, πυρετό και ανορεξία.

«Το Σαββατοκυρίακο είχαμε 12 βρέφη διαγνωσμένα με RSV. Η συντριπτική πλειοψηφία πάσχουν από RSV και υπάρχει μια ανησυχία για τον ιό αυτό γιατί δεν μπήκαμε στην εποχή που παρατηρείται η έξαρση του ακόμη και έχουμε τέτοιου είδους αυξημένα περιστατικά», τόνισε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακαρείου.

Καταληκτικά, ο κύριος Ηλία είπε πως τα τελευταία δύο χρόνια με τα παρατεταμένα Lockdown και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων αυτοί οι ιοί είχαν μείνει στο περιθώριο με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους τώρα.

Δείτε το βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE