ΔΙΕΘΝΗ

Θλίψη στις ΗΠΑ - Παιδάκι υπέκυψε μετά από την επίθεση SUV σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Θλίψη στις ΗΠΑ - Παιδάκι υπέκυψε μετά από την επίθεση SUV σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

πέκυψε ακόμη ένα παιδί που τραυματίστηκε την Κυριακή, όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης παρέλασης στην πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, με τον απολογισμό της τραγωδίας να φθάνει πλέον τους έξι νεκρούς και τους 62 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του κατηγορουμένου ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Ντάρελ Μπρουκς ο νεότερος, 39 ετών, θα αντιμετωπίσει πλέον δίωξη για έξι, όχι πέντε ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διευκρίνισε η εισαγγελική λειτουργός Σούζαν Επερ. Κατηγορείται πως έριξε εσκεμμένα το SUV που οδηγούσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είτε συμμετείχαν είτε παρακολουθούσαν την ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, όχι μακριά από το Μιλγουόκι. Καθεμιά από τις κατηγορίες επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος κράτησε το κεφάλι κατεβασμένο την περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Μερικές στιγμές, έμοιαζε να συνταράσσεται από λυγμούς. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα μέχρι τώρα. Οι αρχές πάντως απέκλεισαν τη Δευτέρα το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. "Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν οι κίνδυνοι που εγείρει αυτός ο κατηγορούμενος για την κοινότητα - όχι μόνο ο κίνδυνος φυγής του, αλλά η επικινδυνότητά του, με δεδομένο το βίαιο παρελθόν του", είπε η κυρία Επερ, αξιώνοντας να οριστεί εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους.

Ο Ντάρελ Μπρουκς ο νεότερος έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Ενεπλάκη σε κάπου δέκα ποινικές υποθέσεις από το 2000 σε τρεις πολιτείες, τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. Το 2020, του ασκήθηκε δίωξη διότι έθεσε αδικαιολόγητα σε κίνδυνο τη ζωή άλλου: πυροβόλησε προς την κατεύθυνση ανιψιού του κατά τη διάρκεια καυγά. Μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την τραγωδία της Κυριακής, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από την καταβολή εγγύησης 1.000 δολαρίων καθώς διώκεται για υπόθεση οικογενειακής βίας.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top