ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεσπάθωσε ο Δρ. Καραγιάννης - «Θέλουν να αρρωστήσουμε, μας εύχονται τα χειρότερα - Γενικά δεν πάμε καλά»

Ξεσπάθωσε ο Δρ. Καραγιάννης - «Θέλουν να αρρωστήσουμε, μας εύχονται τα χειρότερα - Γενικά δεν πάμε καλά»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε γι’ άλλη μια φορά ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, αναφερόμενος στην εβδομαδιαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», ξεκαθάρισε ότι απαντά σε όλα τα ερωτήματα του κόσμου, εκτός από τα υβριστικά. «Έχει κάποιους καλοθελητές που θέλουν να αρρωστήσουμε, μας εύχονται τα χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά αναφέρθηκε στα σχολεία και τα μαζεμένα κρούσματα λέγοντας ότι «η περιοχή της Λευκωσίας είναι αυτή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αυτή τη στιγμή. Το ποσοστό αυτό είναι το 1 / 4 των συνολικών κρουσμάτων. Πρέπει να πούμε αν είναι ένα κρούσμα στην τάξη τότε θα μείνουν άλλα 3-4. Αν όμως βρεθούν 3-4 κρούσματα θα το πολλαπλασιάσουμε αυτό. Δεν προσέχουμε καθόλου. Λυπάμαι που το λέω, αλλά φαίνεται ότι τα παιδιά δεν τα συμβουλεύουν και οι γονείς. Όταν ακούω τους γονείς να παραπονιούνται, να φωνάζουν και να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τότε πώς θα συμμορφωθούν τα παιδιά;»

Έπειτα πρόσθεσε πως «ξέρετε τι γίνεται; Πολλοί κάνουν το PCR αμέσως μόλις γίνει η διάγνωση ενώ πρέπει να γίνει 3-4 μέρες αργότερα ή και 7 μέρες. Μπορεί να μην εκδηλώσουν τίποτε συμπτώματα. Από την άλλη μεριά 615 κρούσματα χθες γενικά δεν τα πάμε καλά. Κάθε εβδομάδα περνάμε και μια βαθμίδα. Θα φτάσουμε και τα 700 και πάει λέγοντας. Ο καιρός αλλάζει και θα είμαστε όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους. Δεν βλέπω κανέναν να τον νοιάζει αν τα χέρια του είναι καθαρά ή όχι. Αυτά τα πράγματα δεν τα σκέφτεται ο κόσμος. Δεν σκέφτονται ότι ένας χώρος ή ένα τραπέζι μπορεί να είναι μολυσμένα. Από την άλλη μεριά εάν τα μοντέλα τα μαθηματικά που χρησιμοποιούν μεγάλα κέντρα για να προβλέψουν τα κρούσματα, η κορύφωσή μας θα είναι τον Ιανουάριο. Πρέπει να προσέξουμε. Ελπίζω ότι οι τρίτες δόσεις θα μας προστατέψουν. Προχωρούν εντατικά και θα δούμε ακόμα πιο μεγάλη πτώση στους αριθμούς των κρουσμάτων. Και εμβολιασμένοι να είσαστε μπορεί να κολλήσετε. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας. Το καλοκαίρι βγήκαμε στα 1165 και δεν βάλαμε μέτρα αλλά είμαστε πλέον σε χειμερινούς μήνες, δεν είμαστε καλοκαίρι».

Καταληκτικά τόνισε πως «ο ιός μεταδίδεται από τους ανεμβολίαστους, είτε από μικροσταγονίδια, είτε σε εσωτερικούς χώρους αν τον εισπνεύσει κάποιος. Είναι σημαντικά τα κλιματιστικά. Από μελέτες φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρό διάστημα που είναι μολυσματικοί και μπορούν να μεταδώσουν. Σε περιπτώσεις που γίνεται αυτό είναι για παράδειγμα στα γραφεία που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και δεν τηρούν τα μέτρα. Όσον αφορά την τηλεργασία θα το αφήσουν στην ευχέρεια των εργοδοτών. Εισηγηθήκαμε τους πέντε μήνες και μόλις φύγει το ηλικιακό όριο θα ελευθεροποιηθεί ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Έκανα και εγώ την τρίτη δόση και δεν έπαθα τίποτα. Είμαι μια χαρά. Ήμουν ικανοποιημένος με τη σειρά όταν πήγα. Ήταν μια συνεχόμενη ροή χωρίς προβλήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top