Η Κύπρος ασπάζεται τον ρόλο της ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας, είπε η Πρόεδρος Βουλής σε ξένους διπλωμάτες

Η Κύπρος ασπάζεται τον ρόλο της ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας, είπε η Πρόεδρος Βουλής σε ξένους διπλωμάτες

Η Κυπριακή Δημοκρατία ασπάζεται πλήρως τον ρόλο της ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και των γειτονικών μας χωρών, ώστε η ειρήνη και η ευημερία να μπορέσουν τελικά να επικρατήσουν στην ταραγμένη μας περιοχή, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσφωνώντας γεύμα που παρέθεσε την Τετάρτη προς τιμή των μελών του Διπλωματικού Σώματος με έδρα την Κύπρο, με την ευκαιρία της επερχόμενης εορταστικής περιόδου.


Η κα. Δημητρίου εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους ξένους διπλωμάτες για την μακρόχρονη στήριξή τους στις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού, που θα επανενώσει το νησί και θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Είπε ακόμη πως η Βουλή στοχεύει σε μια ενεργή συμμετοχή και ουσιαστική συμβολή της σε σχέση με καίρια θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ειδικότερα, μεταξύ άλλων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα φύλου και την κλιματική αλλαγή.

Η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την ειλικρινή της βούληση και πρόθεση να συνεργαστεί με τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος, σημειώνοντας πως αυτή και η Βουλή είναι πάντα ανοικτές στις εισηγήσεις τους, με στόχο την περαιτέρω αύξηση και εδραίωση της προστιθέμενης αξίας της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, Πρέσβης της Ιορδανίας, Mohamad Sharari El-Bakhit El-Faye, στην αντιφώνηση του, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE