ΔΙΕΘΝΗ

Οργή για την απόλυση σερβιτόρας στις ΗΠΑ: Της έδωσαν 4.400 δολάρια σε φιλοδώρημα και η διεύθυνση ήθελε να το μοιράσει

Οργή για την απόλυση σερβιτόρας στις ΗΠΑ: Της έδωσαν 4.400 δολάρια σε φιλοδώρημα και η διεύθυνση ήθελε να το μοιράσει

H τεράστια χαρά και συγκίνηση μιας σερβιτόρας στο Αρκάνσας των ΗΠΑ για την κίνηση μιας ομάδας πελατών που εξυπηρέτησε μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε θυμό και στεναχώρια για τη συμπεριφορά του εργοδότη της.

Η κοπέλα έλαβε ένα τεράστιο φιλοδώρημα 4.400 δολαρίων, για να απολυθεί λίγες ώρες μετά αφού ο μάνατζέρ της την ανάγκασε να το μοιραστεί με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του μαγαζιού, κάτι που συναντούσε για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια δουλειάς στο συγκεκριμένο μέρος.

Το γενναιόδωρο φιλοδώρημα ήρθε στις 6 Δεκεμβρίου, όταν η σερβιτόρα Ryan Brandt και ένας άλλος συνάδελφός της εργάστηκαν σε ένα πάρτι με περισσότερους από 40 άτομα σε εστιατόριο της πόλης.

Κάθε ένας από τους 40 πελάτες του πάρτυ λοιπόν έδωσε 100 δολάρια σε φιλοδώρημα, πιστεύοντας ότι το σύνολο του ποσού θα πήγαινε και στους δύο σερβιτόρους.

«Γνωρίζαμε ότι οι σερβιτόροι χτυπήθηκαν πολύ σκληρά λόγω του COVID και αυτή μας η κίνηση ήταν κάτι που είχαμε σκεφτεί για να σας βοηθήσουμε», είπε στο CBS 5 ο Grant Wise, ο οποίος δείπνησε στο εστιατόριο μετά από ένα συνέδριο στην πόλη εκείνη τη μέρα και ήταν μέρος του πάρτυ.


Η απαίτηση να μοιραστεί το ποσό και η απόλυση μέσω τηλεφώνου
Η διευθύντρια του εστιατορίου έδωσε εντολή στην Brandt να συγκεντρώσει το φιλοδώρημα και να το μοιραστεί με όλους τους συναδέλφους της παρόλο που δεν ήταν αυτή η πολιτική του καταστήματος όσον αφορά τα φιλοδωρήματα.

«Μου είπαν ότι θα έδινα τα μετρητά μου στον διευθυντή βάρδιας μου και θα έπαιρνα το 20% στο σπίτι», είπε ο Brandt στο δίκτυο.

Όταν ο Wise, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας ακινήτων, το έμαθε, ζήτησε από το εστιατόριο να επιστρέψει τα χρήματα του φιλοδωρήματος, κάτι που έγινε. Ο Wise στη συνέχεια έδωσε 2.200 δολάρια απευθείας στον Brandt.

«Με απέλυσαν από το εστιατόριο μέσω τηλεφώνου και είμαι εκεί για 3 1/2 χρόνια και αυτό ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικό», είπε η Brandt στο CBS 5. «Ειδικά επειδή δεν πίστευα ότι έκανα κάτι λάθος».

Σε δήλωσή τους, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού ανέφεραν ότι ο Brandt απολύθηκε για λόγους που δεν σχετίζονται με το περιστατικό. «Η σερβοτόρα που απολύθηκε αρκετές ημέρες αφότου η ομάδα δείπνησε μαζί μας δεν αφέθηκε να φύγει επειδή επέλεξε να κρατήσει το φιλοδώρημα», πρόσθεσε το εστιατόριο. «Οι άλλοι δύο σερβιτόροι που έλαβαν γενναιόδωρα φιλοδωρήματα εκείνο το βράδυ από τον οργανισμό Witly — συμπεριλαμβανομένου ενός που έλαβε επίσης 2.200 δολάρια — εξακολουθούν να είναι μέλη της ομάδας μας.» Σε απάντηση, ο Wise ξεκίνησε μια σελίδα GoFundMe για την Brandt, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 8.700 δολάρια από το πρωί της Δευτέρας. «Ήταν καταστροφικό, δανείστηκα ένα σημαντικό ποσό για φοιτητικά δάνεια», είπε η Brandt για την απώλεια της δουλειάς της. «Τα περισσότερα από αυτά απενεργοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά θα ενεργοποιηθούν ξανά τον Ιανουάριο και αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top