ΥΓΕΙΑ

Το σούπερ-φρούτο με τη βουτυράτη γεύση που κόβει πόντους από την κοιλιά

Το σούπερ-φρούτο με τη βουτυράτη γεύση που κόβει πόντους από την κοιλιά

Μπορεί λίγο αβοκάντο στο σάντουιτς ή τη σαλάτα να κάνει τη διαφορά όσον αφορά το βάρος μας; Θετική είναι η απάντηση των επιστημόνων.

Σε πρόσφατη έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Yasmine Probst από το Πανεπιστήμιο του Wollongong τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, η επιφανής καθηγήτρια αναλύει την συσχέτιση που εντόπισε ανάμεσα στην κατανάλωση αβοκάντο και του συνολικού σωματικού βάρους καθώς και της μικρότερης περιφέρειας μέσης.

Η ερευνητική ομάδα υπό την εποπτεία της Δρ Probst κατέδειξε ότι το χαμηλό σωματικό βάρος και η μικρότερη περιφέρεια μέσης σχετίζονται θετικά με την αυξημενη πρόσληψη αβοκάντο. Ένας ακόμη πιο ενδιαφέρον συσχετισμός ήταν αυτός ανάμεσα στη αυξημένη κατανάλωση αβοκάντο και τη μείωση της κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού.

Υπενθυμίζεται ότι το αβοκάντο θεωρείται φρούτο αλλά στην ουσία δεν είναι. Αποτελεί μια κατηγορία από μονο του δεδομένου ότι περιέχει άφθονα μονοακόρεστα λιπαρά. Πρόκειται για ευεργετικά λιπαρά στα οποία αποδίδεται η ιδιότητα της μείωσης της κακής LDL χοληστερόλης όταν καταναλώνονται αντί του κορεσμένους λίπους.

Επίσης χάρη στην περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες συμβάλλουν στην πρόκληση αισθήματος κορεσμού, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο. Tο αβοκάντο περιέχει υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνης Κ, καλίου και μαγνησίου. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην υγεία του δέρματος και της όρασης, ακόμη και στην τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Όσο για τα λιπαρά που περιέχει διευκολύνουν την απορρόφηση από τον οργανισμό των λιποδιαλυτών συστατικών άλλων τροφίμων.

Η προσθήκη του σε σάντουιτς, σαλάτες και η χρήση του προς αντικατάσταση άλλων λιπαρών συστατικών αποτελούν έξυπνες λύσεις ενσωμάτωσης αυτού του εξωτικού φρούτου στη διατροφή μας με πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και το σωματικό βάρος.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top