ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου για την μαρίνα

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου για την μαρίνα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την μαρίνα της Πάφου.

Ο  πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την μαρίνα της Πάφου.

Οι  συνθήκες – όπως είπε- για την συνεργασία όλων των επιχειρηματιών που μετείχαν στο διαγωνισμό έχουν ωριμάσει και φαίνεται  σημείωσε, « να ζητούν πλέον όλοι να υπάρξει ένας συμβιβασμός και η από κοινού εκτέλεση του έργου».

Ο κ. Δημητριάδης που σχολίασε τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το όλο ζήτημα και τις προειδοποιήσεις του προς εργολάβους και επιχειρηματίες γενικότερα να μην βραχυκυκλώσουν την ανάπτυξη μέσα από προσφυγές σε διαιτητικά όργανα και στη δικαιοσύνη στην διαδικασία κατακύρωσης των προσφορών για έργα του δημοσίου , είπε ότι η πάγια νομολογία του Ανωτάτου δικαστηρίου είναι ότι δεν εκδίδονται διατάγματα αναστολής σε τέτοιες περιπτώσεις και κακώς το Κράτος δεν είχε προχωρήσει τότε στην κατακύρωση της προσφοράς.

Έστω και αν είχε υποβληθεί ιεραρχική προσφυγή το έργο θα έπρεπε να είχε προχωρήσει και είχαν το δικαίωμα συνέχισε όσοι το επιθυμούσαν να προσφύγουν εκ των υστέρων στη δικαιοσύνη.

Ανέφερε επίσης πως  ενόψει της απόφασης του Ανωτάτου δικαστηρίου για το θέμα αυτό που αναμένεται σύντομα, αριθμός επιχειρηματιών που εμπλέκονται στις κοινοπραξίες που υπέβαλαν προσφορά τον παραίνεσαν να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα στο θέμα.

Επεσήμανε επίσης πως σε περίπτωση που προσφοροδότης στον οποίο κατακυρωθεί η προσφορά δεν μπορέσει να ανταποκριθεί θα κατασχεθεί η εγγύηση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταβάλει.

Πρόσθεσε ακόμη,  ότι το κόστος κατασκευής ξεπερνά τα 100 εκ. Ευρώ και οι ντόπιοι επιχειρηματίες δεν έχουν αυτή την στιγμή την δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου.

Τα απαιτούμενα κεφάλαια θα είναι πιο εύκολα να εξευρεθούν μέσα από μια συνεργασία – όπως είπε- ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε μια τέτοια περίπτωση να παραχωρηθούν από το Κράτος περισσότερα κίνητρα για την κατασκευή της μαρίνας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top