ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΤ: Επιδιώκουν προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρου

ΚΟΤ: Επιδιώκουν προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρου

Την προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο επιδιώκουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να αναπτυχθεί κι αυτός ο τομέας που αναμένεται να έχει ευεργετικές επιδράσεις στα έσοδα της οικονομίας, ανέφερε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Αννίτα Δημητριάδου.

Σε δηλώσεις της στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης (εργαστήρι) με θέμα την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού κρουαζιέρας, η κ. Δημητριάδου σημείωσε πως αυτό το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια πρωτοβουλίας του ΚΟΤ μαζί με το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Προηγήθηκε, είπε, σύσκεψη στα γραφεία του ΚΟΤ και τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη για να προχωρήσουμε να αναπτύξουμε και να προβάλουμε τον τουρισμό κρουαζιέρας.

“Για εμάς είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι νησί, έτσι δίνουμε μεγάλη σημασία στην γαλάζια ανάπτυξη άρα θα προχωρήσουμε και θα καταλήξουμε σε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις. Στην ουσία θα ετοιμαστεί ένα σχέδιο δράσης, θα επιδιώξουμε μια πολύ στενή συνεργασία όλων των εταίρων μαζί με τον ΚΟΤ που είναι το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, η Αρχή Λιμένων καθώς και άλλοι εταίροι και θα καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι τόσο στο Λιμάνι Λάρνακας αλλά και ιδιαίτερα στην Λεμεσό γίνονται κάποιες δράσεις φιλοξενίας από τα κρουαζιερόπλοια των περιηγητών, προγράμματα τα οποία επιχορηγούμε ως ΚΟΤ, εκδρομές όπου με την ευκαιρία αυτή γνωρίζουν το προϊόν της Κύπρου, την παράδοση, τον πολιτισμό κλπ.

Εμείς, τόνισε, θέλουμε να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στο να αυξήσουμε και τα νούμερα  όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας.

“Τώρα είμαστε σε κάποιο αρχικό επίπεδο το οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε. Χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη. Δεν είμαστε, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος η Ελλάδα γι αυτό θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνεργασίες και συνέργειες με τις αντίστοιχες χώρες κι όχι μόνο για να αναπτύξουμε τον τομέα”, συμπλήρωσε.

Θέλουμε και η Κύπρος, κατέληξε η κ. Δημητριάδου, να αποτελέσει ένα προορισμό στους πολλούς που υπάρχουν και την στιγμή που είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός της Μεσογείου με όλα τα θετικά που προσφέρει.

Στο εργαστήρι παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αγγελος Λοίζου, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος Επιβατικών Σκαφών Κίκης Βασιλείου (Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο) και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Χριστάκης Παπαβασιλείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top