ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έρχεται το σενάριο του ολικού lockdown στο τραπέζι – Πρωτοχρονιά με νέα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Έρχεται το σενάριο του ολικού lockdown στο τραπέζι – Πρωτοχρονιά με νέα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Άναψε φωτιές η «Όμικρον» στο Υπουργείο Υγείας καθώς όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι εξαπλώνεται ραγδαία στις κοινότητες με την ανησυχία ότι δεν θα μπορεί να περιοριστεί, να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες πλέον θεωρούν το ολικό lockdown σανίδα σωτηρίας για αποφυγή εξάπλωσης της Όμικρον, καθώς υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να επικρατήσει της Δέλτα. Πάντως σήμερα θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες ημέρες μετά την εκτόξευση σχεδόν στα χίλια κρούσματα - από τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί από την αρχή της πανδημίας στο νησί μας - αναμένοντας τα αποτελέσματα για υπό διερεύνηση ύποπτων περιστατικών της νέας μετάλλαξης.

Πάντως σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Απεύχομαι ένα ανάλογο ενδεχόμενο. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο τα μέτρα που παίρνουμε να είναι από τη μια προστατευτικά της υγείας της ζωής και από την άλλη των εργαζομένων, των επιχειρηματιών γενικότερα της οικονομίας του τόπου».

Δεν αποκλείεται μετά τα Χριστούγεννα, αλλά πριν την Πρωτοχρονιά να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, για εισηγήσεις νέων μέτρων πριν από τις γιορτές του νέου έτους. Εξάλλου χθες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «Aν χρειαστεί να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα μέσα στις γιορτές θα τα πάρουμε, αν χρειαστεί θα συγκαλέσουμε και έκτακτη σύσκεψη στις γιορτές» επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας προ ημερών.

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μία φορά τη σημαντικότητα να τηρηθούν τα μέτρα στις οικογενειακές συνάξεις τις ημέρες των γιορτών και όπως όλοι μας διενεργήσουμε εξέταση rapid test πριν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία σε οικίες επιτρέπεται μέχρι τα 20 άτομα συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών και των ανήλικων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top