ΕΛΛΑΔΑ

Σε εποικοδομητικό κλίμα η τριμερής στις Βρυξέλλες για Ελλάδα

Σε εποικοδομητικό κλίμα η τριμερής στις Βρυξέλλες για Ελλάδα

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν "με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος".

Μόνο αυτό γνωστοποιήθηκε από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα, έπειτα από τη συνάντηση των τριών ηγετών χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, «σε εποικοδομητικό κλίμα».

Πληροφορίες ωστόσο, κυρίως από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννέα μήνες ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφέρουν ακόμα ότι στόχος είναι «η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η άρση της αβεβαιότητας».

Με αυτά τα δεδομένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική πλευρά δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σημείωνε την περασμένη Δευτέρα  ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν επέκταση του προγράμματος της χώρας έως το τέλος Μαρτίου 2016 «αλλά οι διαφωνίες για τους όρους της συνεχιζόμενης στήριξης και το ρίσκο για το τι θα συμβεί μετά υπονομεύουν το σχέδιο, ανέφεραν τρία πρόσωπα που είναι γνώστες των διαπραγματεύσεων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top