ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φοβερή ανησυχία - Άγγιξε το 5,98% το ποσοστό θετικότητας - Ερχονται αυστηρότερα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φοβερή ανησυχία - Άγγιξε το 5,98% το ποσοστό θετικότητας - Ερχονται αυστηρότερα μέτρα

Η Ομικρον ξεπέρασε κάθε στατιστικό, με τους επιδημιολόγους ανα το παγκόσμιο, να μιλάνε για μια μετάλλαξη που εμφανίστηκε με ραγδαίο ρυθμό μεταδοτικότητας.

Αυτό που μπορεί να καθησυχάσει τους ειδικούς, είναι ότι πρόκειται για μια ηπιότερη μεταλλαξη , για αυτό και σε αναλογία οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο οι νοσηλείες αυξήθηκαν και αυτό είναι το κύριο στοιχείο που θα ορίσει τα αυστηρότερα μέτρα, χωρίς να αποκλείεται απο το τραπέζι το σενάριο ενός lockdown ώστε να αποφορτιστεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας , την ώρα που χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει σε καραντίνα την αλλαγή του χρόνου. 

Ενώ αναμένεται οι επόμενες μέρες να έχουν μια τεράστια έξαρση, με αριθμούς που θα ζαλισουν πολίτες και επιδημιολόγους.

Από τις 38,977 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 8,525 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 30,452 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 2332 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 57 κρούσματα από 4,674 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 388 κρούσματα από 3,615 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 21 κρούσματα από 236 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1008 κρούσματα από 14,473 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 858 κρούσματα από 15,979 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

7,247

466

Λεμεσός

2,756

136

Λάρνακα

3,388

132

Πάφος

1,155

73

Αμμόχωστος

1,433

51

 (AΦ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top