ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Η χειρότερη συμμορία που συνεχίζει την ιστορία των ναρκωτικών

Νέα Ζηλανδία: Η χειρότερη συμμορία που συνεχίζει την ιστορία των ναρκωτικών

Ένας Νεοζηλανδός φωτογράφος ζήτησε άδεια και κατέγραψε τα πορτρέτα των ατόμων που συνεχίζουν μια ιστορία ναρκωτικών και αίματος εδώ και πάνω από μισό αιώνα

Μπορεί να υπάρξει καλλιτεχνική πλευρά, σε μέλη συμμοριών που σχετίζονται με εκτεταμένη χρήση βίας, βιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών; Κι όμως μπορεί. Ή τουλάχιστον μπόρεσε να την ανακαλύψει ο Γιόνο Ρότμαν. Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος, ζήτησε και πήρε την άδεια να φωτογραφήσει την πιο διαβόητη συμμορία της Νέας Ζηλανδίας, τη Mighty Mongrel Mob.

«Επειδή η δουλειά είχε να κάνει αυστηρά με το πορτρέτο και όχι με την έκθεση των ατόμων, πήρα την άδεια να τους φωτογραφήσω» είπε ο Ρότμαν, ο οποίος παραδέχτηκε πως «Υπήρχε μια αμοιβαία κατανόηση πως θα με σκοτώσουν αν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος».

Το χαρακτηριστικό που προκύπτει από αυτή τη φωτογράφηση είναι η αποκάλυψη της επίπτωσης που είχε η λευκή βία και η διακρίσεις, των Βρετανών κατακτητών προς τους ιθαγενείς Μαορί, καθώς η πλειονότητα των μελών της συμμορίας είναι όντως Μαορί. Πολλοί από αυτούς μεγάλωσαν με ανάδοχες οικογένειες στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η συμμορία δημιουργήθηκε το 1960 από περιθωριακούς νέους. Τα μέλη της ασπάστηκαν ναζιστικά σύμβολα και εικονογραφία, με στόχο να ανταγωνιστούν και να προκαλέσουν τη «λευκή ελίτ» της χώρας, σε μια περίοδο που οι μνήμες από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ακόμα νωπές. Θεωρούν τους εαυτούς τους αντικομφορμιστές και ζουν ένα τρόπο ζωής αντίθετο με το συμβατικό.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top