ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας: Όσα είπε για τα μέτρα που θα ληφθούν στη σημερινή σύσκεψη - 'Καμπανάκι' για τα γήπεδα - ΒΙΝΤΕΟ

Υπ. Υγείας: Όσα είπε για τα μέτρα που θα ληφθούν στη σημερινή σύσκεψη - 'Καμπανάκι' για τα γήπεδα - ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος είναι να κρατηθούν τα σχολεία ανοικτά με ότι μέτρα ληφθούν στην σημερινή συνάντηση με τους επιδημιολόγους, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, ο Υπ. Υγείας δήλωσε ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη, μέχρι στιγμής, ενώ το θετικό είναι η μείωση του ποσοστού θετικότητας.

«Αν θα μεταβούμε από την πανδημία σε ενδημία δεν θα το αποφασίσω εγώ, είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι ειδικοί, ο πρώτος που θα χαρεί θα είμαι εγώ. Την ίδια στιγμή πρέπει να πω ότι έχουμε κρούσματα στην κοινότητα δεν πρέπει να ευνουχιζόμαστε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα πρέπει να εμβολιαστούμε γιατί ο ιός είναι ακόμα ανάμεσα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ στην επαναλειτουργία, ενώ μόνο δυο επιστήμονες διαφώνησαν.

«Ακολουθούμε ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και σαν κυβέρνηση θεωρούμε ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία ήδη βλέπουμε τα προβλήματα που φαίνονται να υπάρχουν στα παιδιά που δεν πήγαιναν στα σχολεία πέρσι. Οποιαδήποτε προβλήματα έχουμε τη θέληση να τα λύσουμε. Σήμερα στην επιτροπή το κυριότερο θέμα θα είναι πως να βρούμε τρόπους να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Είναι το κύριο θέμα της σημερινής μας συνάντησης», σημείωσε.

Είπε επίσης πως αναζητούν τρόπους και μέτρα που θα αφορούν τον τουρισμό, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, με σκοπό να ενημερωθούν οι αεροπορικές εταιρίες για τα μέτρα που θα ισχύουν για τουρίστες στην είσοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος έριξε «καμπανάκι» για τα γήπεδα και τους φιλάθλους που δεν φορούν την μάσκα προστασίας, τονίζοντας πως: «θα κλείσουν τα γήπεδα αν δεν φορούν μάσκα οι φίλαθλοι»

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top