ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ασθενείς με καρκίνο έκαναν αίτηση πριν πέντε μήνες και δεν πήραν τα φάρμακά τους» - Εγκληματικές καθυστερήσεις

«Ασθενείς με καρκίνο έκαναν αίτηση πριν πέντε μήνες και δεν πήραν τα φάρμακά τους» - Εγκληματικές καθυστερήσεις

Σε σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα με ελλείψεις φαρμάκων προβαίνουν γιατροί και ασθενείς, αφού άνθρωποι με καρκίνο έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν πάρει τα φάρμακά τους εδώ και πέντε μήνες.

Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ασθενών, Μάριος Κουλούμας, μίλησε στην «Πρώτη Ενημέρωση» για τα περιστατικά των πολιτών που ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό.

«Οι ασθενείς έχουν προβλήματα σε πρόσβαση στα θέματα υγείας. Ασθενείς με σοβαρές παθήσεις αναβάλλονται τα χειρουργεία τους. Σε μια περίπτωση αυτό έγινε για τρίτη φορά. Είχαμε συνάντηση με τον Υπ. Υγείας για το θέμα και είχαμε συζητήσει διάφορα θέματα. Θα πρέπει να δούμε πώς κινείται η νέα μετάλλαξη και να γίνει διαχείριση», είπε αρχικά.

Έπειτα πρόσθεσε πως «οι ελλείψεις αφορούν εξωτερικούς παράγοντες, μπορεί να είναι έλλειψη πρώτων υλών. Υπάρχουν εταιρείες που έδωσαν έμφαση στα εμβόλια και έτσι μείωσαν την παραγωγή φαρμάκων. Υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας και δεν υπάρχει ένα σύστημα έγκυρης προειδοποίησης για αυτές τις ελλείψεις. Οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται να ενημερώσουν για τις ελλείψεις ένα μήνα πριν.

Το δεύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι η μη ένταξη φαρμάκων στο ΓεΣΥ. Δεν έχουν ενταχθεί πολλά φάρμακα, εδώ και πέντε χρόνια. Σε μια εποχή όπου η επιστήμη τρέχει, εμείς έχουμε άλλα πρωτόκολλα. Είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα. Όταν μιλάμε για καρκίνο, τότε μιλάμε για ζωή. Δέκα περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν πάρει τα φάρμακά τους. Μιλάμε από τον Σεπτέμβρη που αποτάθηκαν στην επιτροπή και σήμερα έχουμε Ιανουάριο. Δεν έχουν ευθύνες οι διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας. Περίπου 600 φάρμακα είναι εκτός του συστήματος υγείας. Είναι εγκληματικές οι καθυστερήσεις, και δεν πάει άλλο. Ο υπουργός Υγείας γνωρίζει την κατάσταση, μας στηρίζει πλήρως και έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17 του μήνα για να ληφθούν αποφάσεις. Έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για το θέμα».

Δείτε το βίντεο εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top