Αλλάζει από αύριο 17/1 η διαδικασία αποδέσμευσης κρουσμάτων - Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζει από αύριο 17/1 η διαδικασία αποδέσμευσης κρουσμάτων - Όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργείο Υγείας όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, η αποδέσμευση των ατόμων θετικών σε COVID-19 θα γίνεται αυτόματα αφού ολοκληρωθούν δέκα μέρες αυτοπεριορισμού από την ημερομηνία δειγματοληψίας πρώτου θετικού αποτελέσματος, με ημέρα μηδέν να θεωρείται η ημερομηνία δειγματοληψίας του πρώτου θετικού αποτελέσματος.

Σημειώνεται ότι, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία εμφάνισης των συμπτωμάτων, ενώ η διαδικασία αποδέσμευσης θα γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των Προσωπικών Ιατρών.

Τα άτομα που βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους Προσωπικούς Ιατρούς για το θετικό αποτέλεσμα τους, έτσι ώστε να γίνεται παρακολούθηση της υγείας τους καθώς και η έκδοση της άδειας ασθενείας τους, όπου αυτή είναι αναγκαία.

Σε περιπτώσεις που ο Προσωπικός Ιατρός κρίνει ότι ο αυτοπεριορισμός του κρούσματος θα πρέπει να συνεχιστεί λόγω επιμονής συμπτωμάτων (πυρετός και μη βελτίωση των υπόλοιπων συμπτωμάτων δυο μέρες πριν την αποδέσμευση) ή στην περίπτωση ανοσοκατασταλμένων ασθενών, η περίοδος αυτοπεριορισμού δύναται να παραταθεί.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται αυτόματα στο κινητό τους τηλέφωνο με μήνυμα SMS το βράδυ που προηγείται της ημερομηνίας αποδέσμευσης τους.

Για την πιο πάνω διαδικασία έχουν ενημερωθεί σχετικά οι Προσωπικοί Ιατροί μέσω ΟΑΥ και ΠΙΣ.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες που εντοπίζονται θετικοί στον ιό θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ανεξαρτήτως του κατά πόσον έχουν να δηλώσουν στενές επαφές, για να μπορούν να αποδεσμευτούν αυτόματα μετά το πέρας των 10 ημερών του αυτοπεριορισμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέο αίμα στην άσφαλτο… Θανατηφόρο το τροχαίο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό – Τι διερευνά η Αστυνομία

Νέο αίμα στην άσφαλτο… Θανατηφόρο το τροχαίο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό – Τι διερευνά η Αστυνομία

Νεκρός είναι ο διανομέας φαγητού που παρασύρθηκε από όχημα μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής.