Ντροπιαστικές εικόνες στη Λεμεσό - Άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε πολυκατοικίες γεμάτες μούχλα – ΒΙΝΤΕΟ

Ντροπιαστικές εικόνες στη Λεμεσό - Άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε πολυκατοικίες γεμάτες μούχλα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στην οδό Τσέχοφ και Σαρανταπόρου στην προσφυγική συνοικία Ομονοίας στη Λεμεσό οι οποίοι μένουν σε πολυκατοικίες γεμάτες μούχλα και υγρασία.

Εικόνες που προκαλούν ντροπή αντικρίζουμε στη περιοχή αυτή, οι οποίες δείχνουν μια άλλη όψη της πόλης της Λεμεσού.

Σε πολυκατοικία με 12 διαμερίσματα στην οποία μένουν 50 άτομα υπάρχουν άθλιες συνθήκες με τους κάτοικους να εκφράζουν κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση της πολυκατοικίας, αλλά και για την αδιαφορία της πολιτείας.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Προσφύγων κύριος Νίκος Κέττυρος βρισκόμενος στο σημείο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί επιρρίπτοντας ευθύνες για τη δύσκολη κατάσταση που περνούν οι κάτοικοι.

«Η εικόνα αυτή της πολυκατοικίας υπάρχει σε πολλούς συνοικισμούς της Κύπρου. Άνθρωποι που κατοίκησαν από το 1974 με τα υλικά με τα οποία κτίστηκαν τότε με τα δεδομένα της τότε εποχής, αυτές οι πολυκατοικίες είναι πλέον γερασμένες», είπε συγκεκριμένα.

«Με 3 και 4 βαθμούς κελσίου, φανταστείτε πως πέρασαν οι κάτοικοι χθες το βράδυ σε ένα κτίριο χωρίς μόνωση», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι το κτίριο έχει πολλή υγρασία και μούχλα. «Εκτός από τη βιτρίνα της Λεμεσού, υπάρχουν και αυτές οι κατοικίες», είπε.

Ο κύριος Δημήτρης, κάτοικος της πολυκατοικίας, ανέφερε πως λόγω του αποχετευτικού υπάρχει δυσοσμία και κουνούπια εξηγώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθούν.

«Είναι μια κατάσταση που δεν αντέχεται. Δεν μπορούμε να καθίσουμε έξω στη βεράντα μας, κάθε 10 μέρες έρχεται βυτιοφόρο για να καθαρίσει το αποχετευτικό», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Δημήτρης.

Συνεχίζοντας ο κύριος Κέττυρος είπε πως εδώ και κάποια χρόνια είναι ανύπαρκτη η προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης.

«Πρέπει να δούμε πως θα βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους»

«Κάποιοι κάθονται πίσω από τις μεγάλες γραφειάρες τους και δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω τους», είπε καταληκτικά.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE